1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TFF ile Görüşen Futbol Hakemleri, Maçlara Çıkma Kararı Aldı
TFF ile Görüşen Futbol Hakemleri, Maçlara Çıkma Kararı Aldı

TFF ile Görüşen Futbol Hakemleri, Maçlara Çıkma Kararı Aldı

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e istifa eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin saldırmasının ardından maçlara çıkmayacaklarını açıklayan hakemler, görevlerine geri dönme kararı aldı.

A+A-

Hakem Halil Umut Meler'in Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitişiyle yaşadığı saldırının ardından maçlara çıkmayacaklarını açıklayan futbol hakemleri, geri dönme kararı aldı.

Süper Lig, VAR, A Klasman ve yardımcı hakemler tarafından yapılan yazılı açıklamada, 11 Aralık'taki MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası bitiminde Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından hakemler olarak müsabakalara çıkmama kararı aldıkları hatırlatıldı.

Yaşanan olayın ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her kurumun hızlı şekilde radikal tedbirler aldığı öne sürülerek şunlar kaydedildi: "Tüm bu yetkili organların yanı sıra dünyanın her köşesinden üzüntü ve destek mesajları yayınlanmış ve konu tüm dünya kamuoyu nezdinde çok büyük gündem yaratmıştır. Geçen günler içinde arkadaşımız Halil Umut Meler’in sağlık durumu da iyiye gitmiştir. Tüm bu gelişmeler sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ile bu saldırı ile sonuçlanmış olan süreç hakkında endişe ve taleplerimizi dile getirmek üzere görüşmek istedik.

Sayın Başkanımız tüm Süper Lig hakemleri, VAR hakemleri, yardımcı hakemler temsilcisi ve A klasman hakemleri temsilcisinin katılımı ile son derece şeffaf bir toplantı düzenlenmesi için ortam hazırlamıştır. Bu toplantıda hakemler olarak Sayın Mehmet Büyükekşi’ye aşağıdaki konu başlıklarında endişe ve taleplerimizi dile getirdik: 'saha içi ve seyahat güvenliği', 'olası şiddet ve darp olaylarında özellikle en alt kademedeki mağdur hakem arkadaşlarımızın hukuki ve sağlık ihtiyaçlarının TFF tarafından üstlenilmesi', 'disiplin talimatlarında daha caydırıcı düzenlemelerin yapılması."

TFF Başkanı Büyükekşi'nin bu konularda gerekli çalışmaların yapılacağını söylediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sonrasında ilk açıklamamızda belirttiğimiz gibi önceliğimiz olan Halil Umut Meler arkadaşımız ile de görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Tüm bu takvim çerçevesinde geldiğimiz noktada son derece hızlı reaksiyon göstermiş olan devlet kademeleri, Türkiye Futbol Federasyonu ve adli mercilerin attığı adımlar sonrasında futbol hayatının normal akışına dönmesi yönünde bizler de hakemler olarak yapmakta olduğumuz kamu görevine geri dönme kararı almış bulunmaktayız."

NE OLMUŞTU?

Hakem Halil Umut Meler'in olaydan sonra istifa eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yanındaki iki kişi tarafından yumruklu ve tekmeli saldırıya uğramasının ardından hakemler maça çıkmayacaklarını duyurmuş, ligler süresiz olarak ertelenmişti.

Meler hastaneye kaldırılırken Koca ve yanındaki saldırganlar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı zamanda Ak Parti kurucusu olan ve 2 dönem milletvekilliği yapan Koca, partisiden ihraç edildi. Koca, Ankaragücü başkanlığından istifa etti.

TFF ilk aşamada liglerin ertelendiğini duyursa da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırgan Koca için "Yıllardır tanırız, böyle biri değildir" dediği açıklamasında liglerin hafta içi fikstürüyle yeniden oynanacağını açıkladı.

Bugün yazılı açıklama yapan Halil Umut Meler de, "Tüm detaylarıyla güvenliklerinin sağlanması koşuluyla çok sevdiğim hakem arkadaşlarımın yapmakta oldukları kamu görevine dönmesi ve müsabakaların devamı benim de arzumdur" sözleriyle hakemlere maçlara çıkma çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.