1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Lavrov: "Çoğu Lider Abd Tarafından Dinlendiğini Biliyordu"
Federal Kürdistandan Rekor BAĞIŞ

Federal Kürdistan'dan Rekor BAĞIŞ

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Van'daki depremzedelere 1 milyon dolarlık bağışta bulundu.

A+A-

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Van'daki depremzedelere 1 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Irak'ın kuzeyindekiFederal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Van'daki depremzedeler için 1 milyon dolarlık nakdi yardım yaptı.

Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başbakan Yardımcısı Azad Bervari, Sağlık Bakanı Tahir Havramani ve Erbil Valisi Nevzad Hadi ile diğer yetkililer, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen'i ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Van'da meydana gelen üzücü depremden dolayı Türkiye'nin acılarını paylaştıklarını dile getiren heyet, bölge yönetimi ve halk olarak ayni ve nakdi yardımda bulunmak istediklerini belirtti.

Azad Bervari, birçok merkezde yardım kamyonlarının Türkiye'ye gönderilmeye hazır olduğunu ayrıca bir dostluk nişanesi olarak da 1 milyon dolarlık nakdi yardım yapacaklarını söyledi. Bervari, Türkiye'nin geçmişte Saddam zulmünden sığınanlara yaptığı yardımı unutmadıklarını dile getirerek, bu yardımların kabul edilmesini istedi. Bervari, 80'lerin sonu, 90'ların başında Türkiye'nin bölge halkı için yaptıklarını hiçbir zaman unutmadıklarını belirtti.

Van depreminden sonra Dohuk, Mergasur, Çoman, Soran gibi birçok bölgede halkın yardım topladığını, aynı zamanda belediyelerin de katkısıyla yardım kampanyalarının düzenlendiğini belirten Bervari, Türkiye'nin ayni yardım yapılmaması ricası sebebiyle Kızılay'a 1 milyon dolarlık bağış yapma kararı aldıklarını ifade etti. Azad Bervari, Van'daki depremin Türkiye'nin başına gelen son musibet olmasını dilediklerini söyledi.

Başkonsolos Aydın Selcen ise yapılacak para yardımının Erbil'de bulunan Türk bankaları ile oluşturulan kriz merkezi hesabına gönderebileceklerini söyleyerek heyete teşekkür etti.

KÜRT TV'LERİ SİYAH BANT KULLANDI

Öte yandan bölgede yayın yapan Kürt televizyonları ise Van depremi sebebiyle ekranın köşesine siyah bant yerleştirirken, deprem bölgesinden canlı yayınlar yaparak izleyicileri bilgilendirdi.

Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani de deprem sebebiyle yayınladığı mesajda, "Maalesef Van şehrinde vuku bulun ve birçok can kaybına sebep olan o büyük acının, yani depremin haberi bize ulaştı. Ben ve Kürt Bölgesi halkının acıyı aynı derinlikte hissettiğini ve Van halkının acısını paylaştığımızı belirtiyor ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralı kurtulanlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.