1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. 'Kuyucuk Gölü' Tamamen Kurudu
Evliya Camii'nde MEVLİT OKUTULDU

Evliya Camii'nde MEVLİT OKUTULDU

Kerbela Şehitleri ve Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri için mevlit okundu, aşure dağıtıldı.

A+A-
Kerbela Şehitleri ve Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri için mevlit okundu, aşure dağıtıldı.
Kars’ta her yıl Şehit Ebu-l Hasan Harakani Derneği’nce düzenlenen Kerbela Şehidi Hz. Hüseyin ve Anadolu’nun manevi fütuhatını yapan ve şehit olan Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin şahadetlerinin senei devriyesi yine Cuma günü Evliya Camii’nde yapıldı.

 
Oldukça coşkulu geçen ve 3 gün sürecek olan anma programına binlerce vatandaş katıldı. Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin türbesinin bulunduğu Evliya Camii’ne akın eden vatandaşlar namaz kılmak için yer bulamayınca başka camilere gittiler. Camiye gelen cemaate mevlit şekerleri dağıtıldı ve aşure hazırlıkları yapıldı.
 
Binlerce kişiye aşure dağıtılan törenlere Türkiye’nin her tarafından misafirler katıldı. İstanbul Mevlidhan ve hafızların icra ettiği mevlit programına kadınlar ve çocuklarda büyük ilgi gösterdi. Kadınlar ise namazlarını caminin alt katında kıldı.
 
Müftü yardımcısı Ahmet Tokgöz mevlit programının ardından dua etti, Evliye Camii İmam Hatibi Yavuz Uzgur da hutbede Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri ve Kerbela şehitlerini anlattı.
 
Namazın bitimiyle birlikte bütün cemaate aşure ve içerisinde Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerine ait sözlerin yazılı bulunduğu şeker ikram edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.