Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kars’ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kars’ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

Kars’a gelen Bakan Albayrak’ı havaalanında Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, daire amirleri, partililer ve vatandaşlar karşıladı.

Karşılamanın ardından Bakan Albayrak ilk olarak Ebu’l Hasan Harakani camisine giderek burada Cuma namazını kıldı.

Bakan Akdağ daha sonra çağrı merkezinin açılışı programına katılacak.

Haberin Uzantısı

Albayrak’tan Karslılara 15 Temmuz Teşekkürü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kars’ta Evliya Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra Harakani Türbesi’ni ziyaret etti. Bakan Albayrak, 15 Temmuz gecesindeki duruşlarından dolayı Karslılara teşekkür etti.

Bazı açılışlara katılmak üzere bugün Kars’a gelen Bakan Albayrak, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Adem Çalkın, Milletvekili Selahattin Beyribey’in de katıldığı ziyarette konuşan Bakan Albayrak, 15 Temmuz gecesindeki duruşlarından dolayı Karslılara teşekkür etti. Bakan Albayrak “Bugün Kars’a gelişimiz belli. Niye belli, liderimizin bize çizdiği yoldan belli. Durmadan çok çalışacağız. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra daha çok çalışacağız. Bu siyasi harekete çok daha büyük sorumluluk yükledi. Bugün 15 Temmuz ve sonrasındaki bir aylık sürede yaklaşık sizin bu noktadaki duruşunuz hasabiyle başta il başkanı ve hepinizi gönülden kucaklıyorum. Özellikle 15 Temmuz gecesi yaşananlar önemli. Kars tarihinden gelen o kahraman duruşuyla müthiş bir imtihan verdi. Tüm Türkiye’ye örnek olan illerden bir tanesi oldu. Bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bugün Karsımız için yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak, Enerji Bakanlığı’na geldikten sonra attığımız birçok adımdan bir tanesi olan bu çağrı merkezi hususunda Karsımıza, Kars ekonomisine önemli bir katma değer oluşturacak olabilen çok güzel bir açılış için geldik” dedi.

Çağrı Merkezi Açılışı Yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’de ilk kez bir iktidar döneminde doğalgazda yüzde 10 indirime gidildiğini belirtti.

Kars’ta çağrı merkezinin açılış programında konuşan Bakan Albayrak, enerjinin maliyetini düşürmek için çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, “Enerji eşittir hayat. Varlığı ile yokluğu ile yara. AK Parti iktidarında biz çok önemli adımlar attık. Enerji Bakanlığı olarak bize de çok büyük yük düşüyor. Çok önemli adımlar atıyoruz, atacağız da. Halkımızın yaşam standardı, enerji maliyetini düşürme adına da önemli. Bu ay doğalgazda yüzde 10 indirime gittik. İlk defa bir iktidar döneminde böyle bir indirimi gerçekleştirmiş olduk. Durmak yok, çalışmaya devam edeceğiz. Enerji maliyetini düşürme noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi’nin açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, terör örgütlerinin başını çelik yumrukla ezeceklerini söyledi. Albayrak, “Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedefleri çerçevesinde kendine çok büyük çıtalar belirledi. Cumhurbaşkanımız liderliğinde çok büyük idealler ve hedefler koydu, 79 milyon olarak özelikle 15 Temmuz’dan sonra yek vücut olarak bu hedeflere artık eskisinden çok daha sıkı bir şekilde miller olarak kenetlenmiş bir şekilde, güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Birileri bundan rahatsız olacak mı? Olacak. Peki ne yapacağız? Birileri darbe yapacak bizi korkutacak. Korkacak mıyız? Korkmayacağız. Birileri 17-25 Aralık yapacak, bizi yıldırmaya çalışacaklar. Yılacak mıyız? Yok. Terör örgütlerinin dünyada ne kadar belalı terör örgütü varsa üzerimize salacak, peki geri adım atacak mıyız? Atmayacağız. 15 Temmuz’da anlı şanlı bir duruşla dünyaya cesaret nedir, duruş nedir, millet nedir, müthiş bir ders verdik. Hükümet olarak da, devlet olarak da, tüm bu operasyon planı içerisinde olanların, korkutmalarına, yıldırmalarına, iftiralarına, zerre ama zerre pabuç bırakmayacağız. Eskisinden çok daha ciddi bir duruşla, çok daha çalışarak, buna zerre ama zerre pirim vermeyeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çağrı Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılış kordelesini Bakan Albayrak ile birlikte CLR Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın birlikte yaptı. Açılışın ardından Çağrı Merkezi gezildi. Bakan Albayrak ve beraberindekiler daha sonra Kars Kalesi’ne çıktı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.