1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2016'nın 'EN'leri...
Emniyet Müdürlüğünün ÇALIŞMALARI

Emniyet Müdürlüğü'nün ÇALIŞMALARI

Kars Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik (TDP) hizmeti ile bir çok başarılı projeye imza attı.

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçların azaltılması, suça karşı meyillerin önlenmesi, gençliğin yetiştirilmesi, ilköğretim çağındaki çocukların sosyal ve kültürel etkinlikler ile spora yatkınlığının sağlanması için bir dizi çalışmanın içinde.

Kars Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik (TDP) hizmeti ile bir çok başarılı projeye imza attı.

KHA'nın haberine göre, sporun bir çok dalında öğrenciler yetiştirildi ve bu sırada da öğrencilerin kendi aralarında kaynaşmaları sağladı. Bu vesile ile çevre edinme, kötü alışkanlıklardan uzak durma, kültür ve sanata katılımların artırılması gibi artı gelişmeler yaşandı. Terör ve uyuşturucu kullanımının zararları, gasp, hırsızlık ve haksızlıkların olumsuz yanlarının da anlatıldığı seminer çalışmaları yürüten Emniyet, tüm bu alanlarda olumlu gelişmelerin yaşandığını da gözler önüne serdi.

Emniyet bu eğitim ve seminerlerin yanında sık sık uyarılarda da bulunuyor. Cep telefonuna gelen aldatıcı mesajlardan, banka kredi kartlarından para yatırılmasının istendiği telefon aramalarına kadar bir çok konuda uyarılarını sürdürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu uyarı mesajlarının yanında Kars Emniyeti de camilerde vaaz yaptırılması, el ilanlarının dağıtılması, Toplum Destekli Polisliğin vatandaşlarla bire bir görüşmeleriyle de bu uyarılar hızlandırılarak bilinç oluşturulması sağlanıyor.

Kars Emniyeti, Suç “Eşyasının Satın Alınması” ve “Kullanmak İçin Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek Veya Bulundurmak” suçlarıyla ilgili de dikkatli olunmasını istedi. Yayınladığı Asayiş Bültenlerinde de bu konulara dikkat çeken, halkın bilinçlenmesini ve suça karışmamasını isteyen Emniyet, suçu işlemek kadar suçluyu korumak ve suç eşyası satın almanın da zararlarını dikkatlere sunuyor.

Geçtiğimiz günde de kablo hırsızlığı olayı ile ilgili bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Bayrampaşa Mahallesinde hurdacılık yapan şüphelinin bahse konu kabloları satın aldığı tespit edildi. Şüpheli yakalandı ve işyerinde yapılan aramada suç unsuruna rastlanılmadı. Şüpheli,

Yine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gece saat: 01.00 sıralarında, Ortakapı Mahallesinde bir işyerinde arama yaptı. Yapılan aramada 1 adet esrarlı sigara bulunarak el kondu.

Emniyet yetkilileri bu tür olayların yaşanmaması için tüm çalışmaların hızlandırıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.