1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Toto Süper Lig
Dünya Kupası Evsahipleri Belli OLDU

Dünya Kupası Evsahipleri Belli OLDU

FIFA hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının gölgesinde bugün 2018 Dünya Kupaları’nın ev sahipliğini Rusya yapacak.

A+A-
FIFA hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının gölgesinde bugün 2018 Dünya Kupaları’nın ev sahipliğini Rusya yapacak.
Uluslararası Şeffaflık Örgütü dünya kupasına ev sahipliği yapacak ülkelerin ismi açıklanmadan FIFA’dan kazanan ülkeleri bugün açıklamamasını istemişti.
Uluslararası Şeffaflık Örgütü, komite üyelerinin hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarından aklanıncaya kadar kararın ertelenmesini önermişti.
ŞEFFAFLIK ÖRGÜTÜ'NDEN SERT SUÇLAMALAR
Örgütün İsviçre kanadından Anne Schwobel, FIFA’nın hakkındaki şüpheleri gidermesi gerektiğini belirterek, “Karar verme aşamasında büyük bir itibar kaybı yaşandı. Şimdi açıklanacak her karar, tartışmayı daha da alevlendirecek” ifadelerini kullandı.
İngiliz The Sunday Times Gazetesi’nin ortaya attığı iddialara göre, evsahibi ülkenin belirleneceği oylamada FIFA İcra Komitesi’nden iki yetkili oyları karşılığında rüşvet istedi.
Gazete haberinde, söz konusu iki yetkilinin kendilerini iş adamları olarak tanıtan ve Amerika Birleşik Devletleri için oy isteyen iki muhabirinden ‘bağış parası’ istediğini belirtiyor.
FIFA yönetimi ise haberlerin ardından rüşvet iddialarının soruşturulacağını duyurmuş, ABD ise 2018 yılında düzenlenecek Dünya Kupası’nın evsahipliği adaylığından çekildiğini açıklamıştı
RUSYA VE KATAR-
Şefaflık Örgütü’nden gelen bu açıklamanın ardından Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupasının 2018'de Rusya'da, 2022'de ise Katar'da düzenlenmesine karar verildiğini açıkladı.
2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için Hollanda/Belçika (ortak), İspanya/Portekiz (ortak) ve İngiltere diğer adaylardı.
İngiltere, Zürih'e oylama öncesinde çıkarma yapmıştı. Başbakan David Cameron, Futbol Federasyonu'nun başkanı da olan Prens William ve David Beckham ekibin öne çıkan isimlerdi.
İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan FIFA İcra Komitesi'nin oylamasında, komite üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in de aralarında bulunduğu 22 üye oy kullandı.
Rusya, kupa için gelecek oyunculara, yetkililere ve bileti olan seyircilere vize zorunluluğu getirilmeyeceğini açıklamıştı.
Katar'ın ev sahipliğini yapacağı 2022 Dünya Kupası için Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD de aday olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.