1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DEM Parti Batman Adayı Öztüzün'den Tepki... Hedef Gösteriliyorum!
Digor Dağpınarda Trafik Kazası: 1 ÖLÜ

Digor Dağpınar'da Trafik Kazası: 1 ÖLÜ

Kars-Iğdır Karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de ağır şekilde yaralandı.

A+A-

Kars-Iğdır Karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de ağır şekilde yaralandı. Ölümlü kazanın ardından birçok maddi hasarlı ve yaralamalı kazalarda meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre kaza Kars-Iğdır Karayolu 35. kilometrede meydana geldi. İlhan Karakaş’ın kullandığı 76 DE 857 plakalı özel otomobil Dağpınar Sakaltutan mevkiinde yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kayarak şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 7 metre yüksekliğindeki uçurumdan takla atarak dev kayalara çarpması sonucu durabilen araç sürücüsü İlhan Karakaş (27) ağır şekilde yaralandı. 60 yaşındaki Selvi Özdemir ise olay yerinde hayatını kaybetti.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri kaza yerine giderek 112 Acil Servis ambulansıyla ağır yaralıyı Kars devlet Hastanesi’ne gönderdi. Yaralanın buradaki tedavisi sürerken kazada hayatını kaybeden yaşlı kadının cenazesi ise olay yerine gelen savcının incelemesi sonrası hastane morguna konuldu.

Kazanın ardından polis ve jandarma ekipleri bir başka kazanın yanmaması için yolda geniş güvenlik önlemi aldı. Yolun aşırı derecede buzlanması ve tipi nedeniyle jandarma ekipleri yoldan gelen araçları uyararak kontrollü şekilde seyretmelerini sağladılar.

Bu arada ölümlü trafik kazasının olduğu bölgeden Kars istikameti Handere Mevkiinde de yolun buzlu ve kaygan olmasıyla sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu bir kamyonet kayarak tarlaya girdi.

Aynı yolda bazı sürücülerin buzlanma nedeniyle yolda kaldıkları, zincir taktıkları, bazı araçlarında soğuk nedeniyle arızalandığı görüldü.

Dondurucu soğuklarında etkili olduğu Digor yolu Vericiler mevkiinde tipi etkisini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.