1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Devrimcilik, Kürtçe Şarkı ve KRİZ !
Devrimcilik, Kürtçe Şarkı ve KRİZ !

Devrimcilik, Kürtçe Şarkı ve KRİZ !

Kürtçe şarkı söyledi, hükümeti eleştirdi. Sonuç: Önce protokol, sonra düzenleyiciler konseri terk etti.

A+A-

Sanatçı Cevdet Bağca, Kars'ta düzenlenen konserde, devrimci arkadaşlarına yazdığı şarkıdan hapis yattığını hatırlattı, Kürtçe şarkı söyledi, hükümeti eleştirdi. Sonuç: Önce protokol, sonra düzenleyiciler konseri terk etti. Bağca'nın da sesi kesildi.

Kars’taki konserde sahneye çıkan sanatçı Cevdet Bağca, Kürtçe şarkı söylemeye başlayınca çoğunluğu hakim ve savcılardan oluşan protokol üyeleri konseri terk etti. Konser sonlandırıldı.

KÜRTÇE ŞARKI OKUDU, SAHNEDEN İNDİRİLDİ

Konserde Ezginin Günlüğü’nden sonra sahneye çıkan Cevdet Bağca geçmişte söylediği şarkı nedeniyle 10 ay hapis yattığını belirterek, “Ben bu şarkıyı devrimci arkadaşlarım için yazdım. O kıyametleri kopardıkları kavga sizin gibi aydınlar için çok komik bir kavgadır. Çok tehlikeli bir şey belki, kimileri beni uyarıyorlar, ama keşke Kars’ta bir Ermeni’nin şarkısını okuyabilsem. Bir Tat’ın bir Terekeme’nin şarkısını okuyabilsem. Niyetim asla kimseyi incitmek değil. Biz kardeşiz. Bu devleti yöneten padişah ve saz arkadaşları duysun, niyetim budur” dedi.

Sanatçı Bağca konuşmasının ardından ‘oy hewale’ isimli Kürtçe türküsünü okudu. Bağca’nın söylediği türkünün bitmesinden sonra protokolde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin ile hakim ve savcılar salonu terk etti. Ardından dernek başkanı Emre Okan Bayramoğlu ve dernek üyeleri de salondan ayrıldı. Protokolün boşalmasının ardından salonda bulunan bazı öğretmen ve öğrenciler Bağca’ya zafer işaretleriyle destek verirken, bazı seyirciler de tepki gösterdi.

Bağca’nın mikrofonu kapatıldı ve konser sonlandırıldı

KÜRTÇE ŞARKI ALERJİSİNE GEREKÇE ALKOL!

Organizasyonu düzenleyen dernek yönetimi, Bağca’nın sahneye çıkmadan önce alkol aldığını ve sahnede ki davranışları nedeniyle mikrofonunun erken kapatılarak sahneden indirildiğini iddia etti.

Kars Öğretmenevi Müdürü’de olan “Genç Kafkars Spor Derneği” başkanı Emre Okan Bayramoğlu’nun açıklama yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

CUMHURİYET SAVCISI AÇIKLAMA YAPTI

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, 10 Aralık’ta Genç Kafkas Kültür ve Spor Derneği tarafından organize edilen Cevdet Bağca konserini terk etmeleri konusunda açıklamada bulundu.

Basın mensuplarıyla makamında bir araya gelen Köylü, “benim tepkim Kürtçe şarkıya değil, Bağca’nın Başbakan’a ithafen yaptığı konuşması, protokole sataşması ve siyasi konuşmalarınaydı. Yanlış anlaşıldık” dedi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Bağca’nın Kürtçe şarkı söylemesine kendisinin izin verdiğini fakat, siyasi şarkı söyleyeceğini tahmin etmediklerini söyledi. Köylü; Ezginin Günlüğü’nden sonra sahneye Cevdet Bağca’nn çıkacağını ve Kürtçe şarkıda okumak istediği bilgisi geldi. Kürtçe şarkıya karşı çıkmayarak, söyleyebilir dedim. Sahneye çıktığında “Bu devleti yöneten padişah ve saz arkadaşları duysun” diye konuşmalar yapınca Adalet Komisyonu Başkanımızla birlikte salondan ayrıldık. Basında Kürtçe şarkıdan kaynaklı ayrıldığımız yer aldı fakat Kürtçe şarkıdan dolayı salonu terk etmedik. Oradaki konu, Başbakan’a ithafen konuşmalar yapması ve bizden de kendisini alkışlamamızı istemesidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.