1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa’da Araplara Özel Osmanlı Köyü
Demircanın Ölümü Kabul EDİLEMEZ!

Demircan'ın Ölümü Kabul EDİLEMEZ!

Şemdinli'de bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 11 yaşındaki Faris Demircan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Hakkari halkı tepkili.

A+A-

Şemdinli'de bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 11 yaşındaki Faris Demircan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Hakkari halkı tepkili. BDP'li vekil Esad Canan ve BDP'liler Demircan'ın ailesini ziyaret etti.

Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz, dün Şemdinli'de meydan gelen ve 11 yaşındaki Faris Demircan'ın hayatını kaybettiği 26 kişinin de yaralandığı saldırı nedeniyle bölge halkının tepkili olduğunu söyledi.

bianet'e konuşan Çapraz, Demircan'ın zihinsel engelli olduğunu belirterek, saldırı kimden gelirse gelsin, sivillere zarar veren her türlü eyleme karşı insanların yoğun şekilde tepki duyduğunu belirtti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan ve beraberindeki heyet de olayın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunduktan sonra hayatını kaybeden Faris Demircan'ın ailesini ziyaret etti.

Çapraz: Halk tepkili

Erkan Çapraz, Demircan'ın hayatını kaybettiği saldırı sonrası bölgede gerginlik ce sessizliğin hakim olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Olay çok taze ve insanların kafasında 'kim yaptı' sorusu var. Bunun bir provokasyon olabileceği şüphesi de var.

"Umut Kitabevi bombalanmadan önce 1 Kasım'da yine sivillerin olduğu bir yerde bomba yüklü araç patlatılmıştı ve PKK yaptı denilmişti. Ancak sonradan olayın arkasından JİTEM çıkmıştı.

"Şimdi insanlar hemen tepki gösteremiyor. Daha önce benzer olaylar yaşandı. Ancak insanlar açıktan ses çıkarmasa da içlerinde yoğun bir tepki barındırıyorlar.

"Son zamanlarda örgütün bazı eylemlerinde de devletin operasyonlarında da sivil insanlar çok zarar gördü. Bu nedenle şiddetin son bulmasını istiyorlar. Çünkü bunun en çok acısını siviller yaşıyor. Son bir yıldır süreli bu tip olaylar yoğun olarak yaşanıyor."

Esad Canan: Kabul edemeyiz

Yüksekova Haber'de yer alan bilgilere göre, BDP Hakkari Milletvekili Esad Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Tacettin Sefalı, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ve bazı BDP'liler Faris Demircan'ın hayatını kaybettiği patlamanın meydana geldiği bölgede inceleme yaptı.

Ardından Faris Demircan'ın ailesini ziyaret ederek başsağlığında bulunan Canan ve beraberindekiler, daha sonra patlamada iş yerleri zarar gören esnafı dolaştı.

Ziyaretinin ardından açıklama yapan Esad Canan, parti olarak şiddet nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını söyledi.

"Geçmişte de 1 Kasım ve 9 Kasım'da ilçemizde buna benzer olaylar yaşandı. Bunu tasvip etmek mümkün değil.

"Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin biz kınıyoruz. Şiddetin karşısında olduğumuzu, insan hayatını özellikle sivil insanların hayatının çok değerli olduğuna inanan insanlarız. Bu tür olaylar karşısında hepimiz üzüntülüyüz ve acı duyuyoruz.

"Olayın detayı ile ilgili çok fazla bir bilgimiz yok ve olayın kimler tarafından gerçekleştirdiği konusunda bilgimiz yok. Olayın bir an evvel aydınlatılmasına ihtiyaç var. Umarım olay aydınlatılır, kimin yaptığı ve kimin bu olayla ilişkisi olduğu konusunda sonuç ortaya çıkar. O zaman daha rahat bir değerlendirme yapabiliriz."

"Failler bulunsun"

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ise şu an olağan dışı bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, ilçedeki kamu otoritesinin vakit kaybetmeksizin bu olayı gerçekleştiren failleri bulmasını talep etti.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ŞEŞO) Başkanı Muharrem Tekin de Şemdinli'nin yine bir kasım ayında yasa boğulduğunu söyleyerek, böyle bir olayı kimden gelirse gelsin kabullenmeyeceklerini belirtti.

"Kepenklerimizi kapatarak tepkimizi dile getirmek istedik. Esnaflarımıza sabah her ne kadar kepenklerinizi açın çağrısında bulunsak da kepenklerini kapatmış ve açmamışlardır.

"Şemdinli halkı olarak bu olayın biran evvel aydınlatılması hepimizin büyük arzusudur. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybetmiş kardeşimize de rahmet diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum