1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın Futbol Takımı İçin Mendil AÇTI
Davutoğlu Mesut Barzani ile GÖRÜŞTÜ

Davutoğlu Mesut Barzani ile GÖRÜŞTÜ

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Federal Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Federal Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile Erbil'e gelen Davutoğlu, Mesut Barzani ile görüştü. Davutoğlu'nun görüşmede Barzani'ye, Suriye'nin birliğinin ve bütünlüğünün korunmasının bölge için taşıdığı önemi ve Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde oluşabilecek tehlikeli yapılanmadan duyduğu kaygıları gündeme getirdi.

Görüşme basına kapalı yapılırken, görüşmeye ilişkin taraflardan henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haber..

'Barzani'ye suikast düzenlenebilir'

ABD, Mesut Barzani'yi suikast konusunda uyardı.

Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Irak'taki Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi, kendisine İran veya Suriye istihbarat örgütlerinin suikast yapabileceği konusunda uyardığı öne sürüldü.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRIN

Denge Azad sitesi, iddianın Kuveyt'teki El Siyase gazetesinde yayınlandığını aktardı. Kuzeyt gazetesi Iraklı siyasi bir kaynağa dayandırdığı haberinde ABD'nin Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'yi, Suriye veya İran istihbaratının kendisine yönelik hava saldırısı veya bir suikast girişiminde bulunabileceği tehlikesi olduğunu ileterek, güvenlik önlemlerini arttırması uyarısında bulundu.

Kürt liderin son dönemde Irak Başbakanı Nuri Maliki'ye karşı tutumu, İran'ın bölgeye müdahalesine karşı çıkması ve Türkiye Hükümeti ile uyumlu ilişkileri nedeniyle hedef haline geldiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
22 Yorum