1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP’li Eren Erdem Tutuklandı
Davutoğlu: Ankara'daki Saldırıyı YPG Mensubu Yaptı

Davutoğlu: Ankara'daki Saldırıyı YPG Mensubu Yaptı

Davutoğlu "Bu saldırıyı bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı" dedi.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nda Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili konuştu.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de silahlı kuvvetlerimize şerefli bir görev yürütmekte olan asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır.

"Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi Kuzey Suriye'nin Amuda şehrinde 1992'de doğmuştur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. İstihbari ve emniyet çalışmalarımız sonucunda 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleşerek sürdürülmektedir. Bu saldırının her aşamasında katkıda bulunan bütün unsurlar tek tek ortaya çıkartılacak ve adalete teslim edilecektir.

"Grup Başkanvekillerimizle istişare ettiğimizde de kendilerine şu talimatı vermiştim: Tam da terör odaklarının temel hedefi siyasi hayatı, sosyal hayatı dumura uğratmak, yavaşlatmak, durdurmaktır. Her ne suretle olursa olsun kendisine TBMM milletimizin tevdi ettiği görevi yerine getirmek üzere oturumlarına ara vermeyecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.