1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Danıştay'dan Bakana Suç DUYURUSU
Danıştay'dan Bakana Suç DUYURUSU

Danıştay'dan Bakana Suç DUYURUSU

Danıştay, yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında TBMM'ye suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

A+A-
Danıştay, yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında TBMM'ye suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Çubukçu’nu sert tepkisine neden olan olay şöyle gelişti:  Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ataması yapılmayan Yalova Termal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İnan atamasının neden yapılmadığını bakanlığa sordu, ancak yanıt alamadı. Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne dava açıp, bakanlıktan yanıt aldıktan sonra da ‘bu kadroya yapılan atamanın iptali’ için mahkemeye gitti. Mahkeme İnan’ı haklı buldu, ‘atamayı iptal’ etti. Bakanlık Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, İnan’ın ataması için kararname hazırladı. Çubukçu takdir yetkisini kullandı ve atamayı yapmadı. İnan, ataması yapılmayınca müsteşar hakkında soruşturma açılması için Yargıtay’a başvurdu. Çubukçu müsteşarının yargılanmasına izin vermedi. Ve İnan Danıştay’ın yolunu tuttu. Danıştay da, Çubukçu hakkında TBMM’ye suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.
ÇUBUKÇU: TAKDİR HAKKIM VAR
Türkiye’de ilk kez böyle bir suç duyurusunda bulunulduğuna dikkat çeken Çubukçu, Radikal’e şu açıklamalarda bulundu: “Danıştay’ın suç duyurusunda beş üyeden Başkan dahil ikisi karşı oy kullanmış. O karşı oy gerekçesinde, Bakanın takdir hakkından söz ediliyor. Doğrusu da bu. Suç duyurusunun hukuka uyar bir yanı yok. İdarenin takdir hakkını ortadan kaldırmaya yönelik. İdari yargı, yerindelik kararı alamaz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.