1. HABERLER

  2. 'Çiğ Süt'e ve 'Arılı Kovan'lara DESTEK
Çiğ Süte ve Arılı Kovanlara DESTEK

'Çiğ Süt'e ve 'Arılı Kovan'lara DESTEK

Kars'ta belirli dönemlerde çiğ süt ve arılı kovanların desteklenmesi amacıyla üreticilere destek ödemesi yapıldığı bildirildi.

A+A-

Kars'ta belirli dönemlerde çiğ sütün desteklenmesi amacıyla üreticilere destek ödemesi yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, çiğ süt fiyatlarında istikrarın oluşturulması amacıyla 2012 yılında inek, keçi, koyun veya manda sütü için destekleme ödemesi yapıldığının belirtil. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce il genelinde yapılan çalışma sonucu 2012 yılının üçüncü 3 aylık dönemine ait olmak üzere toplam bin 658 yetiştiricinin üretmiş olduğu 9 bin 158 kilo 298 litre çiğ süte, 370 bin 360 lira hak ediş düzenlenmiştir. Son 3 aylık dönemdeki destekleme ödemesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirleyeceği çalışma takvimiyle devam edecektir."

Arıcılara Destek Ödemesi

Kars'ta, 2012 yılında 48 bin 303 arılı kovana, 386 bin 424 lira destekleme ödemesi yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, saf arı ırkların korunması ve ıslah çalışmalarının sağlanabilmesi için yapılan ödemelerin 386 bin 424 lira olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Arı ırklarının geliştirilmesi, ülkemizde bal üretiminin kalitesinin ve veriminin artırılabilmesi, arılıkların kayıt altına alınabilmesi için destekleme ödemesi yapılmaktadır. Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı en az 30 en fazla bin adet arılı kovana sahip. Asıl birlik üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılmaktadır. İl genelinde yapılan çalışma ile 2012 yılında 423 işletme sahibinin 48 bin 303 adet arılı kovanına 386 bin 424 lira hak ediş düzenlenmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.