1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Cep Telefonunuz Kredi Kartı OLUYOR
Cep Telefonunuz Kredi Kartı OLUYOR

Cep Telefonunuz Kredi Kartı OLUYOR

Uygulama alanı hızla genişleyen Yakın Alan İletişimi adlı teknolojiyle cep telefonları kredi kartı olarak kullanılabilecek.

A+A-

Uygulama alanı hızla genişleyen Yakın Alan İletişimi adlı teknolojiyle cep telefonları kredi kartı olarak kullanılabilecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Sertaç Özinal, kredi kartı ödemelerinin cep telefonundan yapılmasını öngören NFC (Near Field Communication) sistemi ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Pazarlama ve finans dünyasına yönelik olarak yapılan 'Marketing Power Conference For The World Of Finance' zirvesinde konuşan Özinal, ödeme sistemlerinde yeni bir teknoloji olan NFC ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla BKM'nin resmen NFC güvenilir servis sağlayıcısı unvanını aldığını ve üye tüm kuruluşların bu altyapıdan faydalanabileceklerini söyledi.

NFC ile ulaşımdan alışveriş kampanyalarına kadar farklı birçok konuda yenilikler yaşanacağını ifade eden Özinal, "Cep telefonlarımız ile hangi alışveriş merkezinde ne oranda indirim olduğunu, bu alışverişin kazandıracağı puan ve promosyon bilgilerini öğrenebileceğiz. NFC ile ödeme sistemlerinde mobil dönem başlayacak, ödemelerimizi bile cep telefonu ile yapabileceğiz." diye konuştu.

Zaman'daki habere göre, 2023 yılında alışverişlerde nakit ödemenin tarihe karışacağını, kartlı ödeme sistemlerinde yeni teknolojilerin Türkiye'de uygulanması ile ilgili öncü olduklarını aktaran Özinal, Avrupa'da ilk temassız kredi kartı uygulamasının Türkiye'de başladığını dile getirdi. Temassız kartların bir adım sonrasının NFC teknolojisi olacağını belirten Özinal, yakın alan iletişimi anlamına gelen bu teknoloji ile NFC ile ulaşımdan alışveriş kampanyalarına kadar farklı birçok konuda yenilikler yaşanacağını söyledi.

Geleceğin ödeme doğrulama sistemi olarak kabul edilen Biometri ile yeni bir çığır açılacağını da kaydeden Özinal, "Ürün hizmet çeşitliliği ve yeni teknoloji kullanımı konusunda her zaman ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu konudaki öncü rolümüzü yeni nesil teknolojilerinin uygulamalarında da sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.