1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YSK, Erdoğan Cumhurbaşkanı Seçildi
Can Dündar Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliğini Bıraktı

Can Dündar Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliğini Bıraktı

Can Dündar, bir buçuk yıllık Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini bıraktı. Gazetede köşe yazmaya devam edeceğini açıklayan Dündar, OHAL sonuna kadar Türkiye’ye dönmeyeceğini belirtti.

A+A-

Can Dündar, 9 Şubat 2015'te geldiği Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini bıraktı.

Dündar, istifa kararını Cumhuriyet'in bugünkü sayısında “Veda Vakti”başlıklı yazısıyla duyurdu.

Cumhuriyet’te köşe yazarı olarak yer almaya devam edeceğini duyuran Dündar, olağanüstü hal (OHAL) döneminde karşımızda mahkemeler değil hükümet olduğunu belirterek “Böyle bir yargıya güvenmek, giyotine kafa uzatmak anlamı taşıyacak (…) Bu nedenle, en azından OHAL kalkana kadar, bu yargıya teslim olmama kararı aldım” dedi.

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle yargılandığı davada Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte üç ay tutuklu kaldıktan sonra 26 Şubat’ta tahliye edilen Dündar, temmuzda izne ayrılarak ağustos sonuna kadar yurtdışında kalacağını duyurmuştu. Dündar'ın geçici olarak görevi bırakmasının ardından gazetenin yönetimini Aydın Engin üstlenmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.