1. HABERLER

  2. Türk Milli Takımı da mı ŞİKE YAPTI?
Başlık Parası İçin 65 KOYUN İstediler!

Başlık Parası İçin 65 KOYUN İstediler!

Iğdır'da sevdiği kız için başlık parası olarak 65 adet koyun istenen genç, çaresizlik içinde sorunun çözülmesini bekliyor.

A+A-
Iğdır'da sevdiği kız için başlık parası olarak 65 adet koyun istenen genç, çaresizlik içinde sorunun çözülmesini bekliyor.
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sıklıkla karşılaşılan başlık parası, Iğdır'da bazı köylerde yaşayan gençlerin sevdikleri ile evlenmesinde en büyük engel oluyor. Iğdırlı gençlerden bazıları kaderlerine razı olarak başlık parasının temini için büyük kentlere çalışmaya giderken, bu yolu seçme şansı olmayanlar ise çaresizlik içinde kaderlerine boyun eğiyor.
Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Gödekli köyünde ikamet eden Ahmet İdrak (25) isimli genç, evlenmek istediği kız için ailesinin başlık parası olarak 65 koyun istemesi karşısında çaresiz kaldı. Başlık parasının kalkmasını ve bütün sevenlerin kavuşmasını istediğini belirten mağdur Ahmet İdrak, sevdiği kızı birkaç defa istediğini fakat ailesinin ısrarla 65 koyun ve 2 bin TL süt parası istediğini belirtti. İdrak, "Benim babam çiftçi, istenen şartları yerine getirmem çok zor. Bu, çalışarak kısa zamanda kazanılacak bir para değil. Köyümüzde ve ilimizde başlık parası yüzünden birçok genç evlenemiyor. Ben bu konuda büyüklerimizin, yetkililerimizin bana yardımcı olmasını istiyorum ve herkes gibi yuva kurmak istiyorum" dedi.
Başlık parasının eskide kaldığını belirten Iğdırlı esnaf İzzet Baycan ise, "Hangi çağda yaşıyoruz, başlık parası devrinin bitmesi lazım. Gençlerimiz sevdikleri ile evlenebilsinler, mutlu yuvalar kursunlar. Bu arkadaşımızın maddi durumu iyi değil, istenilen şartları nasıl yerine getirsin? Bu konuda yetkililerimiz bu arkadaşımıza yardım eli uzatsın" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.