Barzani Suriye Kürtleri ile GÖRÜŞTÜ

Barzani Suriye Kürtleri ile GÖRÜŞTÜ

Barzani, Suriye Kürtlerinin iki önemli örgütü ile Erbil'de görüştü.

A+A-

Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Suriye'de rejim karşıtı hareketlerin başlamasından sonra aralarındaki görüş ayrılıkları artan Suriye Kürtlerini ortak bir tutum benimsemeye ikna etmek için çalışmalarına hız verdi.

Barzani, Suriye Kürtlerinin iki önemli örgütü olan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (SKUM) Başkanı İsmail Heme ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanı Muhammed Müslim ile Erbil'de görüştü.

Önceki gün başlayan ve devam eden basına kapalı görüşmelere katılan bir SKUM yetkilisi, Barzani'nin taraflardan, "Aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak Esed rejiminin değiştirilmesi amacı etrafında birleşerek ortak hareket etmelerini istediğini" söyledi.

PYD'nin Esed rejimiyle diyalogu güçlü

PYD, SKUM ile birlikte Kürt bölgesindeki en önemli güç durumunda. Bölgedeki etkinliğinin asıl nedeni, PKK'ye yakınlığı ve önemli bir silahlı güce sahip olması. Hatta birçok kaynak tarafından, PKK'nin Suriye'deki kolu olarak nitelendiriliyor.

PYD de SKUM gibi Esed rejimi aleyhtarı söylem kullanıyor ancak ülkedeki sorunun rejimle müzakere edilerek çözülebileceğini savunuyor ve her türlü dış müdahaleye ve yardıma karşı çıkıyor. Esed rejiminin, Kürtlerin yaşadığı bölgelerde kontrolü neredeyse tümüyle PYD'nin silahlı birliklerine bırakmış olması, bu örgütün etkisini artırıyor.

PYD'ye rakip gruplar, bu örgütün silahlı güç yoluyla, rejim karşıtı hareketlere destek olmaması konusunda halka gözdağı verdiğini, öne çıkan isimleri ise takibe alarak etkisiz hale getirmeye çalıştığı eleştirisinde bulunuyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta, Esed karşıtı Kürt Özgürlük Partisi'nin (Azadi) Başkanı Mustafa Cuma, PYD tarafından sorgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.