Bahçeli: Ergin İstifa ETMELİ!

Bahçeli: Ergin İstifa ETMELİ!

MHP lideri Bahçeli, Hizbullah uyelerinin cezaevinde internet kullanmasıyla ilgili olarak olayda sorumluluğu olanların soruşturulması ve Adalet Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini söyled

A+A-
MHP lideri Bahçeli, Hizbullah uyelerinin cezaevinde internet kullanmasıyla ilgili olarak olayda sorumluluğu olanların soruşturulması ve Adalet Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında, "Türk milletinin aleyhine olan ne varsa hukuk buna alet edildi. Adalette alınan kararların vicdani olmadığını görüyorsak bu AKP iktidarının sonucudur. Adalet dağıtanlar da özeleştiri yapmalıdır. Adalet mülkün temelidir. Yargının yara alması siyasi düşüncelerle etkisiz hale getirilmesi en büyük kötülüktür. Yargı AKP yarattığı tahribattan nasibini fazlasıyla almıştır. Gerçek anlamda bir yargı reformu için adım atılmamıştır. Yargının iş yükü hafifletilmemiş, bölge mahkemeleri kurulamamıştır.
 
AKP'nin tek başına iktidarı süresince hakim savcı kadrosu arttırılamamıştır. AKP yargıyı kuşatma altına almıştır, yargının sorunlarıyla uğraşmamış yargının yapısıyla uğraşmamıştır. Adalet sarayları yaptım diyerek yargının sorunları kemikleşmesine seyirci kalmıştır. AKP yüksek yargı üzerinden operasyon yapmaya çalışmaktadır" diye konuştu.
 
Bahçeli, "Tahliye edilen Hizbullah tutukluları dosyalarının hızla ele alınıp sonuçlandırılmalı. İnternet kullanan Hizbullahlılarla ilgili soruşturma açılmalı, Adalet Bakanı, ya istifa etmeli ya da görevden alınmalı" dedi.
 
Bahçeli ayrıca, "Görevinde kalması sakıncalı olan İçişleri Bakanı, bakanlığı kanun kaçaklarına teslim etmiştir. Sokaklarda suç kol gezmeye başlamıştır" eleştirisinde bulundu.
 
Bahçeli, şu sırlarda partisinin TBMM Grup toplantısında konuşuyor. Hükümetin, 2023 yılı vizyonunu hatırlatan Bahçeli, bu hedefin ilk olarak MHP ve kendisi tarafından açıklandığını kaydetti ve “2023 hedeflerini merak edenler, 57’nci Hükümet döneminde tarafıma bağlı olarak çalışan DPT’nin arşivinden, 8’inci 5 Yıllık Kalkınma Planı’nı temin ederek, 2023 vizyonunun içeriğini ve asıl sahibinin kim olduğunu açıklıkla görebilirler,” diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan’ın, bu vizyonu benimsemiş olmasının, kendisi için bir ‘gelişme’ olduğunu söyleyen Bahçeli, “Ancak bu vizyonu özümsemesine, kalitesinin ve siyasi sicilinin de çok müsait olmadığını bu vesileyle hatırlatmak isterim,” diye de ekledi.
 
Bahçeli, grup konuşmasına, dün gece Ankara’da askeri helikopterin düşmesi ve 5 personelin şehit olması olayına değinerek başladı. MHP lideri, şehit personele rahmet diledi. Bahçeli, ayrıca konuşmasının başında, 10 Ocak’ın, Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu hatırlattı ve bu kesimi tebrik etti. MHP lideri, medyanın, demokrasinin gelişimindeki rolünü anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.