Atilla Kaya'dan Erdoğan'a Oy Vermeme Çağrısı

Atilla Kaya'dan Erdoğan'a Oy Vermeme Çağrısı

Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Erdoğan’a oy vermeme çağrısında bulunan Kaya'ya göre tabanda eski şevk ve heyecan yok.

A+A-

MHP’nin AK Parti ile kurduğu Cumhur İttifakına MHP vekillerden tepki gelmeye devam ediyor. 

Cumhur İttifakı'ndan rahatsız olduğunu belirten MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Sözcü gazetesinin haberine göre Kaya, “MHP tabanının üçte ikisi (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’a oy vermeyecek. Biz parti devleti rejimine karşı çıkıyoruz, Erdoğan, tek adam rejimi kurmak istiyor” dedi.

'DAHA ÖNCE DE OY VERMEM ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU'

Daha önce Twitter’dan yaptığı açıklamada da MHP’lilere Cumhur İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’a oy vermeme çağrısında bulunmuştu. 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ oyu veren ve 24 Haziran için yeniden adaylık başvurusunda bulunmayan Kaya, “Erdoğan yıllarca Milliyetçi-Ülkücü camiaya karşı hasmane bir tutum sergiledi. Tabanda ‘Böyle tutum takınan kişi niye bizim adayımız olsun' diye ciddi rahatsızlık var. Kayıtsız şartsız Erdoğan'a niye destek verildiğini taban ve seçmenimiz bilmiyor” ifadelerini kullandı.

'AKP TABANINDA ESKİ ŞEVK HEYECAN YOK'

Kaya açıklamalarına şöyle devam etti: "Sahada yaptığım gözlemlerde AKP tabanında ve teşkilatlarında o eski heyecan, şevk ve enerji yok. Çok ciddi yıpranmışlık ve onların tabiriyle metal yorgunluğu var. Ekonomik kaygılar toplumda artmış durumda. Dövizin ateşinin düşmemesi halkta karşılık bulmamalarına neden oluyor. Bu tabloda Erdoğan ilk turda seçilemez. 2'inci tura Erdoğan'la birlikte  Muharrem İnce'nin kalacağı görünüyor. MHP tabanı, ‘1 Kasım seçimlerinde ölüsü bile yüzde 11.6 çıkan MHP kendi adayını neden çıkarmadı' diye soruyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler