1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kartepe Belediyesi Sele Karşı Önlemleri Arttırdı
Atatürkün Karsa Gelişi KUTLANDI

Atatürk'ün Kars'a Gelişi KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a gelişinin 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a gelişinin 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda düzenlen programla devam etti.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, burada yaptığı konuşmada, 6 Ekim 1924'te Sarıkamış'tan Kars'a gelen Atatürk'ü halkın yol boyunca görkemli gösterilerle karşıladığını söyledi.

Kars tren garında Atatürk'ün sevgiyle karşılandığını ifade eden Bozkuş, şunları kaydetti:

"Atatürk, Türk Ocağı'nda kısa bir süre dinlendikten sonra, Ardahan ve Kağızman'dan gelen heyetlerle görüşmüş. Halkın kendisine ilettiği okul taleplerini dinleyen Atatürk, bir süre önce meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören bölgede incelemede bulunarak, devlet yardımının en kısa zamanda Kars'a ulaşacağını, yaraların sarılacağını ve vatandaşların bundan emin olmaları gerektiğini söylemiş."

Tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve "Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" adlı oyunun sahnelenmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.