1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Birikim ve Tecrübelerini Yeni Kayıt Yapan Arkadaşlarına Aktardılar
Atatürk Havalimanı'nda Patlama

Atatürk Havalimanı'nda Patlama

Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'nde patlama meydana geldi.

A+A-

İstanbul’da Atatürk Havlimanı’nda canlı bomba saldırısı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yıldırım, saldırının IŞİD’i işaret ettiğini söyledi.

İstanbul Atatürk Havalanı’nda saat 22.00 sıralarında patlama meydana geldi.

3 canlı bomba tarafından düzenlenen saldırının ardından Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan güvenlik zirvesinin ardından İstanbul Atatürk Havalimanı’na giden Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi ve rakam vermeden çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıda yaralı sayısını 147 olarak açıklamıştı.

Başbakan Yıldırım, saldırının faillleriyle ilgili olaraksa “Emareler IŞİD’i işaret etmektedir” dedi, şunları söyledi: “Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir. Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.”

Havalimanı kapalı

Saat 22.30 itibariyle Atatürk Havalimanı'na giriş çıkışlar kapatıldı.

Pistte bulunan uçaklar dışında diğer uçakların hareketine de izin verilmiyor. 

Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken uçaklar diğer havalimanlarına yönlendiriliyor.

Yayın yasağı

Saat 23.00'te Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Facebook'un "Güvendeyim" uygulaması devrede

Facebook da “Güvenlik Durumu Kontrolü” uygulamasını butonunu devreye soktu. İlk defa Paris katliamının ardından kullanıma sokulan uygulama, Türkiye'de 17 Şubat'taki Ankara'daki bombalı saldırının ardından da devreye sokulmuştu. Uygulama 13 Mart'taki Ankara'daki bombalı saldırıda da kullanılmıştı.

Kriz masası

Atatürk Havalima'nında yaşanan patlama sonrasında Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i arayarak gelişmeler hakkında bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.