1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman'da Sulama Suyu Cinayeti.. Komşusunu Bıçakla Katletti
Atanın 74.ncü ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Ata'nın 74.ncü ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılıyor.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılıyor.

DOLMABAHÇE

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yılında, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anılıyor.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen programda, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada bulunan yatağına çiçekler konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odaya ziyaretçiler alınmaya başlandı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve diğer devlet erkanı, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Tam saat 09:05 olduğunda Aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi. İstanbul Boğazı'nda bile trafik bir süreliğine durdu.

BAŞBAKAN TÖRENLERDE YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışı gezisi nedeniyle Anıtkabir'deki törenlere katılamıyor.

Haberin Devamı...

KARS'TAKİ 10 KASIM TÖRENLERİ

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle anıldı.

Kars Valiliği önünde düzenlenen törende Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından törene katılanlara kırmızı karanfil üzerinde Atatürk'ün Bursa Nutku dağıtıldı. Yağmur altında düzenlenen törene protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı önündeki tören, saygı duruşuyla başladı. Saat 09.05'i gösterdiğinde Kars'ta hayat durdu. Törene katılanların yanı sıra çevredeki vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla araçlarından inip saygı duruşuna geçti. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenlere katılan protokol üyeleri ve vatandaşlara TGB'li grup tarafından üzerinde Atatürk'ün Bursa Nutku yazılı kırmızı karanfil dağıtıldı. Grup Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na da karanfil bıraktı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin sona ermesiyle birlikte Halk Eğitim Merkezi Salonu'na geçildi. Burada düzenlenen tören, saygı duruşu, Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nun banttan dinletilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen Atatürk'ü anma programı, Atatürk'ün biyografisinin okunması, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı, Atatürk ve Gençlik konulu konuşmalar, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletisiyle sona erdi.

Atatürk'ün 74. ölüm yıl dönümü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce saat 14.00'de Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Bilinmeyen Yönleri ile Atatürk' konulu konferans verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.