1. HABERLER

  2. Karsspor Rekor Peşinde
Aşura Günü, 'Birlik ve Beraberlik'tir

Aşura Günü, 'Birlik ve Beraberlik'tir

Ehlibeyt Işıklı Cami hocası Seyyid Ahmet Erdem, bu yılki Aşura gününün çok önemli olduğunu, birlik ve beraberlik simgesi olması gerektiğini söyledi.

A+A-
Kars'ta yaşayan Caferi vatandaşların dini lideri Ehlibeyt Işıklı Cami hocası Seyyid Ahmet Erdem, bu yılki Aşura gününün çok önemli olduğunu, birlik ve beraberlik simgesi olması gerektiğini söyledi.
Erdem, İslam Peygamberi'nin (SAV) Asr-ı Saadet'te kafirlerle birçok kez savaşarak Arap yarımadasını İslam bayrağı altında birleştirmeyi başardığını ifade ederek, "Fakat yine de tüm kafirler yok olmadı. Münafıklar toplumda varlıklarını sürdürdüler. Allah Resulü'nün (SAV) vefatından sonra da yeniden faaliyete geçtiler." dedi. İmam Hüseyin (AS)'in Emevi hükümdarı Yezid'e biat etmeyi reddettiğini vurgulayan Erdem, İslam'ın küfürle biat etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
Erdem, şöyle konuştu: "İmam Hüseyin (AS) kendini İslam yolunda feda etmeye hazırdı ve bu yolda hiçbir şeyden korkmadı. Yezid cahiliye dönemini ihya etmek istedi. Fakat imam Hüseyin (AS) onların rezilliklerini ve İslam düşmanlıklarını ifşa etti ve İslam bayrağını yeniden göndere çekti. İmam Hüseyin (AS), Kerbela kıyamı olmasaydı, İslam diye bir şey kalmayacaktı. Eğer biz Aşura'yı unutursak, Biad'cılar, hurafeciler ve dolayısıyla İslam düşmanları bayram yapar. Bu yüzden bu yıl Aşura'ya çok önem vermeliyiz. Aşura vahdet, birlik ve beraberlik ilkelerine bağlılık simgesi olmalı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.