Askeri Helikopter Düştü: 17 ŞEHİT

Askeri Helikopter Düştü: 17 ŞEHİT

Siirt'te askeri helikopter düşmesi sonucu 17 asker şehit oldu.

A+A-

Siirt'te askeri helikopter düşmesi sonucu 17 asker şehit oldu.

Siirt Pervari İlçesi kırsalında askeri helikopter düştü. Siirt Valisi Ahmet Aydın, kazada 17 asker şehit olduğunu açıkladı. Helikopterin düştüğü bölgeye ulaşılmaya çalışılıyor.

Haberin Ayrıntısı

HELİKOPTER DÜŞTÜ

Pervari İlçesi'nde takviye amacıyla Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığına ait bir Sikorsky S-70 helikopteri, Siirt-Şırnak- Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı'nda bu sabah belirlenemeyen bir nedenle düştü. Helikopterde bulunan 14'ü Jandarma Özel Harekat mensubu, 3'ü mürettebat 17 asker şehit oldu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın , Pervari ilçesinin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bir helikopterin bu sabah saatlerinde düştüğünü söyledi. Vali Aydın, Köprüçayı Köyü yakınlarında düşen helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekat timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibinin şehit olduğunu açıkladı. Vali Aydın "Askeri helikopterin düşüş nedeni yüzde yüz sis" dedi.

SALDIRI SÖZ KONUSU DEĞİL

Siirt Valisi Ahmet Aydın düşen helikopterle ilgili yaptığı açıklamada olayın saat 07.25’te meydana geldiğini söyledi. Jandarma Özel Harekat timini taşıyan askeri helikopterin Pervari İlçesi Köprüçay Köyü’nün güney kesimine sis nedeniyle düştüğünü, herhangi bir saldırırın söz konusu olmadığını söyledi. Vali Aydın, olay anında bölgede şiddetli yağış olduğunu da belirterek, "Helikopter, sisten kaynaklanan olumsuz hava şartları nedeniyle kayaya çarparak düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Helikoptere herhangi bir saldırı söz konusu değildir" dedi.

Siirt Valiliği’nin internet sitesinde yer alan bilgide ise helikopterin, bölgede cuma günü başlatılan operasyon kapsamında Pervari İlçesi’nin Köprüçay Köyü kırsalına gitmek üzere Siirt 3’üncü Komando Tugayı’ndan havalandığı belirtildi. Buradaki açıklamada, "Helikopterin iniş esnasında, olumsuz hava şartları sonucu ve havanın sisli olması nedeniyle, dağlık alana düşmesi neticesinde 17 personel şehit düşmüştür. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet dileriz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

BÖLGEDE SİS VARDI

Helikopter kazası hakkında bilgi veren Taşdibek Köyü Muhtarı Basri Yılmaz, “Helikopterin Köprüçay ile Bilgili köyleri arasında arasına düştüğünü belirtirken bölgedeki sisin kazaya yol açan etmen olduğunu söyledi. Yılmaz, helikopterin Herekol Dağı eteklerindeki Hasantepe’ye çarptığını da ifade etti. Yılmaz, Hasantepe’nin dağın eteklerinde olması karşın aniden yükselen bir yapısı olduğunu da kaydetti.

Haberin Uzantısı

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Siirt'in Pervari İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan ve Köprüçayı Köyü yakınlarında düşen İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı helikopterde şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu. 

Kars 2 Şehit Verdi

Siirt Pervari'de düşen askeri helikopterde 17 şehit arasında 2 de Karslı bulunuyor.

Kars, Selim ilçesi nüfusuna kayıtlı ve ailesi Ankara'da ikamet eden Pilot Üsteğmen Yakup Çınar ile Kars merkez nüfusuna kayıtlı ve ailesi Mersin'de ikamet eden Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'i şehit verdi.

İşte şehit askerlerin isimleri ve memleketleri:

Jandarma üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli),

Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun)

Jandarma kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın)

Jandarma uzman çavuşlar:

İbrahim Çelik (Kayseri),

Murat Yıldızhan (Diyarbakır),

Eren Kızılgedik (Kars/Mersin'de oturuyor),

Kürşat Güneş (Erzurum),

Erdal Tekin (Adana),

Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş),

Onur Karasungur (Kayseri),

Serkan Perişan (Gaziantep),

Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane),

Jandarma uzman onbaşılar:

Dinçer Ersoy (Tokat/Tekirdağ'da oturuyor),

Mesut Şeker (Konya/Ankara'da oturuyor)

Kara pilot yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa),

Kara Pilot üsteğmen Yakup Çınar (Kars),

Ulaştırma hava teknisyeni Vedat Avcı (Afyonkarahisar/Denizlide oturuyor)

İlgili Haber..

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

Düşen helikopterde şehit olan Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici’nin Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli köyünde yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı.

Acılı baba, Başbakana ve hükümete hakkımı helal etmiyorum. Hiç bir zaman helal etmeyeceğim. Bu evlatlar kolay yetişmiyor. Bu söylediklerimi sansürlerseniz size de hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Şehit haberinin alınmasının ardından Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte evli ve 2 çocuk babası olan Üsteğmen Ersan Yenici’nin Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan anne Ayşe ve baba Ali Yenici’nin evine gitti.

Karşısındaki askerleri görünce bayılan anne Ayşe Yenici, hazır bekletilen ambulansa bindirilerek tedavi altına alındı. Baba ise sinir krizleri geçirdi. Sakinleştirici yapılan anneye acı haberi şehidin kardeşi Ercan Yenici verdi. Acı haberle yıkılan annenin feryatları yürekleri dağladı.

ŞEHİT BABASININ TEPKİSİ

Oğlunun fotoğrafına sarılan baba Ali Yenici, "Benim oğlum seve seve askerliği istedi. ’Ben asker olacağım baba’ dedi. Bayramda gördüm en son oğlumu. 1 hafta önce gitti. Benim oğlum vatan uğruna feda olsun. Ancak Başbakana ve hükümete hakkımı helal etmiyorum. Hiç bir zaman helal etmeyeceğim. Bu evlatlar kolay yetişmiyor. Bu söylediklerimi sansürlerseniz size de hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Şehit askerin baba ocağı Türk bayraklarıyla süslenirken,eşi ve 2 çocuğunun Siirt’te olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.