1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Karayolları Bölge Müdürü Değişti
Aliyev Doğumunun 88. Yılında ANILDI

Aliyev Doğumunun 88. Yılında ANILDI

Haydar Aliyev, doğumunun 88. yıl dönümünde Azerbaycan Kars Konsolosluğu tarafından düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Azerbaycan’ın Umumi Lideri Haydar Aliyev, doğumunun 88. yıl dönümünde Azerbaycan Kars Konsolosluğu tarafından düzenlenen törenle anıldı.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, anma programı kapsamında ilk olarak Haydar Aliyev Vakfı tarafından yaptırılan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Haydar Aliyev Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Fransız Dili Laboratuarı, İnternet Salonu ve Kütüphane olarak eğitimde hizmet veren salonu inceleyen Süleymanov, Azerbaycan’ın Umumi Lideri Haydar Aliyev’in fotoğrafları ve yaklaşık 1000 adet kitabın bulunduğu salonun yapımı ve hizmete açılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Merhum Haydar Aliyev’in Kars’ta bulunan anıtı da ziyaret edilerek, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve anıta kırmızı karanfiller bırakıldı.
Burada bir açıklama yapan Başkonsolos Ayhan Süleymanov, “Bugün Azerbaycan halkının milli lideri ulu önderimiz Haydar Aliyev’in doğum günün 88. yıl dönümüdür. Biz bugün Kars’ta onun yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. Haydar Aliyev hakkında çok şey söylemek mümkündür. Faaliyeti o kadar geniş ve büyük olmuş ki onun işi hakkında bir şeyler anlatmak için çok zaman gerekir. Türkiye’de olduğumuz için, Haydar Aliyev’in kardeş Türkiye devletine verdiği önem hepimiz tarafından bilinmektedir. Türkiye’yi ne kadar çok sevdiğini, Türkiye’deki ilişkilerini nasıl kıymet verdiğini ve ne kadar iyi değerlendirdiğini hepimiz Azerbaycanlılar olarak, Türkiye vatandaşları olarak biliyoruz” şeklinde konuştu.
Süleymanov, daha sonra şunları söyledi:
“Bugün Azerbaycan ile Türkiye devleti arasındaki ilişkiler Haydar Aliyev zamanında gelişmiştir. Haydar Aliyev’in bir meşhur sözü vardır, “Biz bir millet iki devletiz” bu sözü bütün kalbiyle söylemiştir. Bizim ilişkilerimizin esası da bu sözlerde vardır. Türkiye Azerbaycan devleti arasındaki ilişkiler her zaman olduğu gibi bu günde çok iyi ve güçlü bir durumdadır. Bunun bir örneğini vermek gerekirse, Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın Iğdır’da Haydar Aliyev adına Fen Lisesinin açılışını yapması. Bütün alanlarda Türkiye Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlü bir durumda olduğunu ortaya koyuyor.”
Haydar Aliyev’in doğum gününde Karslı vatandaşlara müjde veren Başkonsolos Süleymanov, Azerbaycan devleti adına Kars’ta Sanayi Meslek Lisesinin yapılmasının planlandığını ifade ederek, Azerbaycan devletinin gelecekte Kars’a bir sermaye yatırmayı da düşündüğünü belirtti.
Başkonsolos Ayhan Süleymanov, Azerbaycan devleti adına Neft Şirketi’nin yapacağı Lisenin 32 derslik olacağını ve Karslılara hediye edileceğini de vurgulayarak, “Bu durum; Azerbaycan ile Türkiye arasında nasıl samimi ve sağlam ilişkilerin olduğunun ispatıdır” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.