1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Spor Kurslarına 85 Bin Kişi Katıldı
Alınak, Suçumu Öğrenmek İSTİYORUM

Alınak, Suçumu Öğrenmek İSTİYORUM

Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın avukatı Halit Sinan Alınak, müvekkilinin hangi düşüncelerinin ve makalelerinin suç olarak kabul edildiğini öğrenmek talebiyle savcılığa dilekçe verdi.

A+A-

Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın avukatı Halit Sinan Alınak, müvekkilinin hangi düşüncelerinin ve makalelerinin suç olarak kabul edildiğini öğrenmek talebiyle savcılığa dilekçe verdi.

"KCK Operasyonu" adı altında yapılan siyasi operasyonlar kapsamında tutuklanan Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın avukatı Halit Sinan Alınak, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.

Alınak dilekçede, müvekkilinin yazdığı makaleler nedeniyle tutuklu bulunduğunu belirterek, "Mahmut Alınak'ın hangi düşüncelerinin ve makalelerinin suç olarak kabul edildiğinin bize bildirilmesini talep ediyoruz" dedi.

'SEBEP RESMİ İDEOLOJİ'

Dilekçede "Müvekkilimin hapiste oluşunun tek sebebi 'resmi ideoloji ile çakışmayan düşünceleridir'" diyen Avukat Alınak, "Kürt sorununun çözümü için adım atmak yerine, bu sorun nasıl çözülür diye kafa yoran herkes cezaevlerine kapatıldı" diye belirtti.

SUÇ ALETİ 'MAKALE'

Alınak dilekçede şu ifadelere yer verdi: "Onun suç aletlerinin makaleleri olduğunu biliyoruz. Ancak Savcılığınızca hangi makalelerin suçlama konusu yapıldığını ya da yapılacağını bilmek elbette ki hakkımızdır. Bir gün birileri, insanlığın sevgi, adalet ve eşitliğin sağlanması için hangi bedelleri ödediğini araştıracak, biliyoruz. Mahmut Alınak'ın tek isteği o araştırmada kendi adının küçücük bir cümlede geçmesi.İşte en çok da bu yüzden suç aleti makalelerin bize bildirilmesini talep ediyoruz."

Dilekçenin Tam Metni...

İSTANBUL ÖZEL YETKİLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA
Gönderilmek Üzere KARS CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

SORUŞTURMA NO :2011/ 2196

TALEPTE BULUNAN : Mahmut Alınak

VEKİLİ : Av. Halit Sinan Alınak, Halitpaşa İşhanı Kat: 3 Kars

KONUSU : Mahmut Alınak’ ın hangi düşüncelerinin ve makalelerinin suç olarak kabul edildiğinin tarafımıza bildirilmesi istemidir.


AÇIKLAMALAR

Müvekkilim Mahmut Alınak’ ın tutukluluğu, soruşturmanın gizliliği nedeniyle dosya hakkında hiçbir bilgimiz olmadan sürmektedir. Bugüne kadar soruşturma dosyasının içeriği hakkında hiçbir bilgiye ulaşmış değiliz.

Mahmut Alınak’ ın örgüt üyeliği ile hiçbir ilgisinin olmadığını bu ülkede siyaset yapan yapmayan herkes tarafından bilinmektedir. Mahmut Alınak’ ın hapiste oluşunun tek sebebi “resmi ideoloji ile çakışmayan düşünceleridir.”

Onun suç aletlerinin makaleleri olduğunu biliyoruz. Ancak Savcılığınızca hangi makalelerin suçlama konusu yapıldığını ya da yapılacağını bilmek elbette ki hakkımızdır. Mahmut Alınak hangi makale, hangi düşüncesi nedeniyle tutukludur? Ne yaparak suç işlemiştir? Hayatı, bu ülkede ölen yoksul Kürt ve Türk çocukları için akıttığı kanlı yaşlarla geçti. “Kan akmasın” diye çırpınıp durdu ve “bir şeyler yapılmazsa, gençler ölmeye devam edecek” dedi. Öngörülerinin gerçekleşmesini hiç istemedi. Ne yazık ki çırpınışları bir işe yaramadı. Kürt sonunun çözümü için adım atmak yerine, bu sorun nasıl çözülür diye kafa yoran herkes cezaevlerine kapatıldı. Azıcık siyasi öngörü sahibi olan herkes şiddetin ne zamanlar arttığını, artacağını bilir. Silahların susacağı açıklanmadıkça, bu ülkede yaşayan yoksul çocuklar için, onların anne ve babaları için baharın gelişi coşkuyla karşılanmaz aslında. Çünkü bilirler baharla birlikte ölümlerin geleceğini. Bütün bunları bilmek, bunları öngörmek ve bunları dile getirmek nasıl olur da kuryelik olarak nitelendirilebilinir? Mahmut Alınak, tüm bu acıları yaşadığı için, gençler ölmesin diye çırpındığı için suçlanıyor. Bir siyasetçi olarak şiddetin sona ermesi için ne yapabilirim, diye düşündüğü için suçlanıyor! Onun ve onun durumunda olanların suçlanması ile gençler artık ölmeyecekse, o ölümü cezaevinde karşılamaya hazırdır.

Evet, biz Mahmut Alınak’ ın hangi makalelerinin suç aleti olduğunu bilmek istiyoruz. Çünkü bugün sizlerce suç olan düşünceleri, yarın belki bu ülkede akan kana gerçekten son vermek isteyen birileri için ışık olur.

Evet, Mahmut Alınak’ın kendisine isnat edilen suçu hangi fiillerle ve ne surette işlediğini bilmek istiyoruz. Bir gün birileri, insanlığın sevgi, adalet ve eşitliğin sağlanması için hangi bedelleri ödediğini araştıracak, biliyoruz. Mahmut Alınak’ ın tek isteği o araştırmada kendi adının küçücük bir cümlede geçmesi. İşte en çok da bu yüzden suç aleti makalelerin bize bildirilmesini talep ediyoruz.

Av. Halit Sinan Alınak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.