1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oda ve Borsa Seçimleri Nisan 2018’e Ertelendi
Alabora Hakkında Yakalama Kararı

Alabora Hakkında Yakalama Kararı

Oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Gerekçe ise Gezi eylemleri.

A+A-

Oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hâkimliği, ‘yakalamaya yönelik tutuklama kararı’ çıkardı.  Kararın gerekçesi olarak Gezi Parkı eylemleri gösterilirken, Alabora ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etmekle’ ile suçladı.

Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği kararda, iddianamesi hazırlanmadan aylardır tutuklu bulunan Osman Kavala’ya vurgu yapıldı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğunu iddia edildi.

Gezi Parkı eylemlerinin 2011’den beri planlandığı öne sürülen kararda, Alabora’nın 2011’de çektiği bir videoda ‘Ayaklan İstanbul’ ifadesinin bulunması da delil olarak gösterildi.

ATALAY VE YAPICI İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

Geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Taksim Dayanışması’ndan avukat Can Atalay, TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube yöneticilerinden mimar Mücella Yapıcı ifadeye çağrılmıştı. Aynı hafta Ankara’da 63 kişi hakkında da ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından iddianame düzenlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.