1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Bakırhan, Erzurum'da… 29 Gün Sonra Kayyumları Göndereceğiz!
Ağrı | HDP'li Diyadin Belediyesi'ne Kayyum Atandı

Ağrı | HDP'li Diyadin Belediyesi'ne Kayyum Atandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Ağrı'nın Diyadin ilçe Belediye Eşbaşkanı Betül Yaşar'ın yerine, ilçe kaymakamı Hasan Doğan'ın kayyum olarak atandı.

A+A-

HDP'li Diyadin Belediyesi’ne ilçe kaymakamı Hasan Doğan, kayyum olarak atandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan HDP'li Belediye Eşbaşkanı Betül Yaşar'ın yerine, ilçe kaymakamı Hasan Doğan'ın kayyum olarak görevlendirildiği bildirildi

Konuya ilişkin Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Ağrı ili Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar hakkında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/2291 sayılı dosyasında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından soruşturma yürütüldüğü, dosyanın halen derdest olduğu ve adı geçen bu suçlardan dolayı 13/07/2020 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ağrı ili Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar, hakkında devam eden Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/2291 sayılı soruşturma dosyası ve bu dosya kapsamında gözaltına alınması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 13/07/2020 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45'inci maddesi uyarınca yine aynı Kanunun 46'ncı maddesi kapsamında Hasan Doğan, Diyadin Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

65 BELEDİYEDEN 47’SİNE KAYYIM 

HDP, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde üçü büyükşehir, beşi il, 46’sı ilçe ve 12’si belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamasıyla birlikte HDP’nin şu ana kadar 47 belediyesine kayyum atanmış oldu. Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti.

Haberin öncesi...

Diyadin Belediyesi'ne Operasyon

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Ağrı'nın Diyadin ilçe Belediye Eşbaşkanı Betül Yaşar, evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, polis tarafından evine düzenlenen operasyonda HDP’li Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar gözaltına alındı. Gözaltına alınan Yaşar, gözaltına İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ayrıca polisin, belediye binasında rama yaptığı ve kimsenin içeri alınmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler