1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD Türkiye'de Olanları ANLAMIYOR
ABD Türkiyede Olanları ANLAMIYOR

ABD Türkiye'de Olanları ANLAMIYOR

ABD'nin yeni büyükelçisi Ricciardone, odatv.com'da yapılan aramalar ve gözaltılar sorusu üzerine, Türkiye ve özgür basın üzerine konuştu: Biz anlamıyoruz.

A+A-

ABD’nin yeni büyükelçisi Ricciardone, odatv.com’da yapılan aramalar ve gözaltılar sorusu üzerine, Türkiye ve özgür basın üzerine konuştu: Biz anlamıyoruz...

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone, tanışma resepsiyonunda Türkiye gündeminin sıcak maddeleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Büyükelçiye Balyoz davasın tutuklamaları ve odatv.com’da yapılan aramalar ve gözaltılar soruldu.

Dikkat çeken açıklama ise, "Bir yanda özgüğr basın deniyor ama bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor; biz bunu anlamıyoruz” oldu.

ABD’nin yeni Ankara Büyüklelçisi Ricciardone, tanışma yemeğinde yaptığı açıklamalarda, demokrasi için iki konuya vurgu yaptı: Özgür basın ile özgür ve bağımsız yargı.

Özgür ve bağımsız yargının ABD’de bile kolay olmadığını belirten büyükelçi, "Yargıyla yaşadıklarınızda yanıtı siz bulacaksınız" dedi.

Ricciardone’ye, odatv.com’daki aramalar ve gözaltılar da soruldu. Suçlamaların ne olduğunu ve detayları bilmediğini söyleyen büyükelçi, "Türkiye özgür ve muhalif de olsa eleştiren bir basın istiyor. Muhalefet de hükümet özgür basını desteklediğini söylüyor" dedi ve bu noktada dikkat çeken bir ifadede bulundu:

"Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor bir yanda özgür basın deniyor, biz bunu anlamıyoruz."

Gündemin bir diğer sıcak maddesi Balyoz davası tutuklamalarının da sorulduğu Ricciardone, "Yakından izliyor ve dikkatle takip ediyoruz. Yargılamalar sonuçlanana kadar masumiyet karinesi dikkate alınmalı. Yargının davaları usulüne uygun ve şeffaf şekilde ele almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.