1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp Aydın’da Adaylarını Belirledi
70 Gündür Yanıt Aranan Soru: Hurşit Külter Nerede?

70 Gündür Yanıt Aranan Soru: Hurşit Külter Nerede?

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'den 70 gündür haber alınamıyor. İnternette change.org üzerinden iki ay önce imzaya açılan kampanya için bugüne kadar 17 bin 500’e yakın kişi imza verdi.

A+A-

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Şırnak’taki askeri birimler ve emniyet yetkilileri, tanık ifadelerine ve sosyal medyadaki paylaşımlara rağmen Hurşit Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Siyasi partiler ve insan hakları örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor. Sosyal medyada da #HurşitkülterNerede kampanyası sürüyor.

Hurşit Külter’in akıbetine dair Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan başvurulardan da bir sonuç yok.

17 bin 500 imza toplandı

27 Mayıs'tan beri haber alınamayan ve akıbeti açıklanmayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için "Hurşit Külter nerede?" başlıklı imza kampanyası başlatılmıştı.

Ne olmuştu?

27 Mayıs’ta “BÖF” adlı, özel harekatçılara ait olduğu düşünülen bir Twitter hesabından, Hurşit Külter’in gözaltına alındığına dair fotoğraflar paylaşılmış, daha sonra bu paylaşım geri çekilmiş ve hesap saatlerce askıya alınmıştı.

Külter’in ise ailesine gönderdiği son mesajında etrafının sarıldığını ifade ettiği ve “Hakkınızı helal edin” dediği belirtilmişti.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak Valiliği, Külter'in gözaltında olmadığını açıklamıştı.

Külter'den haber alınamaması üzerine İHD, AİHM'e başvurulmuş, HDP'li vekiller soru önergesi vermiş, avukat Şeyma Ürper, savcı ile görüşememeleri üzerine konuyu Birleşmiş Milletler'e taşımıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.