1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Tören
6 Saatlik Eğitime 6 Sertifika UYARISI

6 Saatlik Eğitime 6 Sertifika UYARISI

Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAÜSEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Taşdan'dan sertifika uyarısı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAÜSEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Taşdan, "Eğer size bir şirket gelip günde 6 saatlik verdiği eğitime 6 sertifika, 12 sertifika veriyorsa o şirketin verdiği eğitime ciddi şüphelerim vardır" dedi.

Taşdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürekli eğitim merkezlerinin üniversitelerin bir parçası olduğunu belirterek, Ankara'da, İzmir'de ve Erzurum'daki bir üniversitenin olanaklarını bu sayede Kars'a getirebildiklerini söyledi.

Bu süreçte de birtakım zorluklar yaşadıklarını anlatan Taşdan, sertifikanın eğitimde bir kar kapısı haline geldiğini belirterek, "Üniversite öğrencileri ve insanlar sertifika yoluyla aldatılıyor yani bir sertifika pazarı oluşmuş durumda. Özellikle Kars gibi Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan iller ve burada bulunan üniversitelerin özellikle 2 yıllık bölümlerinde okuyan öğrenciler ve büyük umutlarla gelen öğrenciler bu tuzağa çok çabuk düşüyor" dedi.

Kafkas Üniversitesi bünyesinde birimi açtıktan sonra bu konuyla mücadele ettiklerini ifade eden Taşdan, şunları kaydetti:

"Sertifikanın bir ağırlığı vardır. Alınan sertifika kadar sertifikanın geçerliliği de önemlidir. Eğer size herhangi bir şirket gelip bir günde 6 saatlik eğitimde 6 sertifika, 12 sertifika veriyorsa benim o şirketin verdiği eğitimle ciddi şüphelerim vardır. Biz üniversite olarak mümkün mertebe bu kontrolsüzlüğün önüne geçtik. Rektörümüzünde talimatıyla şu anda üniversitemizin hiçbir bölümünde Sürekli Eğitim Merkezi'nin koordinasyonu dışında eğitim verilmemekte. Bu oluşmuş eğitim tüccarlarına mümkün olduğu kadar fırsat vermemeliyiz. Dağıttıkları sertifikanın nerede geçerli olduğu da belli değil. Geçerli olsa da öğrencinin ne işine yarayacağı belli değil."

Taşdan, bu anlamda sıkıntı yaşadıklarını da değinerek, önceden şirketlerin üniversiteye gelerek üniversitenin imkanlarından yararlandıklarını, öğrencilere sertifika sattıklarını anımsattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.