1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TSK’dan Suriye ve Irak’a Hava Harekatı
6 Nüfuslu Ailenin Susuzluk ÇİLESİ

6 Nüfuslu Ailenin Susuzluk ÇİLESİ

Suları donan aile 4 aydır at arabasıyla kilometrelerce mesafeden su taşıyor.

A+A-

Kars’ın Alparslan Mahallesi Son Evlerde ikamet eden 36 yaşındaki 6 nüfuslu Zafer Genç, suların donması nedeniyle 4 aydır at arabasıyla kilometrelerce mesafeden su taşıyor.

Bedir Altunok'un özel haberine göre, Zafer Genç dört çocuğu ve bir eşiyle Alpaslan Mahallesi Son Evler mevkisinde ikamet ediyor. Kars’ta doğup büyüyen Genç o muhitte bir komşusu bulunuyor. Yaz aylarında hurdacılıkla geçimini sağlamaya çalışan Genç, kış aylarında da ara işlerde çalışıyor. Evinin şehir merkezinden uzak olması ve sadece bir komşusunun bulunması nedeniyle ulaşımda da büyük zorluklar çekiyor. Evine giden yolunda kar ve tipi nedeniyle sık sık kapanması Genç ailesine sıkıntılı anlar yaşatıyor. Suların donması ise Genç ailesinin yokluk içinde bulunmalarına ayrı dert oldu. Çok çocuklu aileye sahip olması nedeniyle büyük bir ihtiyaç susuzluğu giderebilmek için at ve eşeklerle su taşımak zorunda kalıyor. Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda okuyan çocuklarının okula daha temiz ve sağlıklı gidebilmeleri için sabah akşam şehirden eve at arabasıyla su taşıyor.

Zafer Genç bugün de su taşımaya at arabasıyla çıktı. Mesafenin uzak olması nedeniyle at arabasını su bidonlarıyla dolduran Genç, eve dönüşünde su dolu yükünün ağır olması ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bölge Trafik Mevkisinde mahsur kaldı. At arabasının saplandığı kardan çıkabilmesi için su dolu bidonların bir kısmını yere indirdi ve at arabasını kurtardıktan sonra tekrar yükleyerek yoluna devam etti. Büyük zorluklarla gidebildiği evine su bidonlarını indiren Genç, bir süre dinlendikten sonra yeniden su taşımaya çıkacağını çünkü günlük işinin su taşımak olduğunu söyledi.

Genç’in 5 yaşındaki oğlu Burak ise babasını karşılamak için yalınayak çıktığı dışarıda yanık sesiyle türkü söyleyerek neşelenmeye çalıştı. Elleri cebinde ısınmaya çalışan minik Burak kendi üşüse bile türküsüyle çevresindekileri adeta ısıttı.

Günlük su çilesinden geriye minik Burak’ın yanık sesi ve Genç ailesinin susuzluktan ve maddi imkansızlıktan kaynaklanan sorunları kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.