1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kastamonu'da Karı-Koca Kardeş mi?
30 Ağustos Zafer Bayramı KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı, yurdun dört bir yanında ve dış temsilciliklerde düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü kutlamaları, yurdun dört bir yanında ve dış temsilciliklerde düzenlenen törenle kutlandı.

KARS'TAKİ TÖRENLER

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü Kars Valiliği önünde düzenlenen törenlerde coşkuyla kutlandı.

Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenin ardından Kars Valisi Eyüp Tepe, daha önce vali konağı olarak kullanılan ve şimdilerde yeni Valilik Makamı olarak kullanılacak yerde, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkan vekili Yusuf Durmuş ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin kabulünün ardından gazetecilerle bir süre sohbet eden Vali Tepe, Kars eski Valisi Ahmet Kara tarafından dizayn edilen yeni valilik makamında, uzun süre Kars’a hizmet etme temennisinde bulundu.  Vali Tepe ve beraberindekilerin halkın bayramını kutlamalarının ardından, Garnizon Komutanlığı’na bağlı bir subay tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemli anlatıldı.

Törende daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve resmi geçit töreni yapıldı. Buradaki törenlerin ardından ise kutlama etkinlikleri Garnizon Şehitliği’nde devam etti. Tören de de Valilik Makamı, 14. Mekanize Tugay Komutanlığı ve Kars Belediyesi tarafından Atatürk anıtına çelenkler konuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler anısına askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. 

Törenlerin sonunda ise Garnizon Şehitliği içerisinde bulunan Şehitlik Müzesi Gezildi. Şehitlik müzesinin gezilmesin ardından protokol mensupları ve törene katılan vatandaşlar, şehit mezarlarına karanfiller bıraktılar. 

Haberin Devamı...

ÖĞRETMENEVİ'NDE RESEPSİYON

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla Kars Valiliği tarafından öğretmenevinde resepsiyon verildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da kutlanan Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinin akşam devam eden bölümünde ise her yıl orduevinde gerçekleştirilen resepsiyon, bu kez Kars Valiliği tarafından öğretmenevinde düzenlenmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl bu zaman ardı ardına gelen şehit haberleri üzerine ülke genelinde iptal edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu Kars’ta da iptal edilmişti.

30 Ağustos resepsiyonu, Kars Valisi Eyüp Tepe ve eşi Emine Tepe tarafından verildi. Vali Tepe eşi Emine Tepe ve 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ile eşi resepsiyona katılan konukları tek tek kapıda karşıladılar. Konuklara yapılan ikramın ardından Vali Tepe ve Zeki Gürcan, konukların masalarını tek tek ziyaret ederek hem tanıştılar ve konuklara hoş geldin dediler. Bu sırada Vali Tepe, şehit ve gazi yakınları ile tek tek ilgilenerek varsa sorun ve sıkıntılarını dinleyerek bir süre sohbet etti.

Resepsiyona, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Vali Yardımcıları, 14.Mkz.Tug.Komutanı Tuğ.Gen Zeki Gürcan, Belediye Başkan vekili Yusuf Durmuş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıd.Alb. Osman Uçar, Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Hidayet Metin Erdoğan, Azerbaycan Kars Baş Konsolosu Ayhan Süleymanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Mehmet Çağlayan, Adalet Komisyonu Başkan vekili Uğur Dağ, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, daire amirleri ve gazeteciler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.