1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. Spor Merkezi'ndeki İhmal CAN ALDI
17 milyon Öğrenciye 4+4+4lük İlk DERS

17 milyon Öğrenciye 4+4+4'lük İlk DERS

Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen bugün ders başı yaptı.

A+A-

Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen bugün ders başı yaptı.

Bu yıl ilk kez okula başlayan olan 60-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi için ders zili bir hafta erken çaldı.

Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen eğitim ve öğretime bugün başlıyor.

Bu yıl yürürlüğe giren yeni sistemde 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul ve 4 yıl lise olmak üzere 12 yıllık zorunlu kademeli eğitime geçildi. Ayrıca, imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri açıldı.

En önemli değişiklikse ders müfredatlarında yapıldı. Yeni düzenlemeyle seçmeli ders sayısı ve saati artırıldı.

Seçmeli dersler arasına Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in hayatı gibi dini içerikli derslerin yanı sıra, Arapça ve Kürtçe gibi yaşayan diller ve lehçeler dersleri eklendi.

Yabancı dil öğretiminin ilkokul 2. sınıftan itibaren başlamasına karar verildi.

Geçen yıl ilköğretim 8. sınıfta okuyan öğrenciler ise lise 1. sınıftan eğitime devam edecek. Ancak geçen eğitim öğretim yılında 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri bu yıl yeni sisteme göre orta okula başlayacak.

Öğrenciler kademeli eğitimin üçüncü bölümünde mesleki eğitime yönlendirilebilecek.

YARI YIL 25 OCAK'TA BİTECEK
Yeni eğitim öğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2013'te sona erecek. Yarıyıl tatili 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 11 Şubat 2013'te başlayacak ve 14 Haziran 2013'e kadar sürecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2013 Cuma günü başlayacak.

Haberin Uzantısı

Kars'ta 75 bin Öğrenci Derbaşı Yaptı

Kars'ta 2012-2013 eğitim öğretim yılı, 464 okulda 75 bin öğrenci için çalan ders zili ile başladı.

Yeni eğitim yılı açılışı nedeniyle ilde düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törenlere daha sonra Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Bahçesi'nde devam edildi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Serhat ilimiz Kars'ta yeni bir eğitim öğretim yılını hep birlikte bu gün bu açılışla başlatmış olduklarını, eğitim öğretim yılının Kars'ımıza Türkiye'ye hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış; "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Serhat şehrimiz Gazi Kars ilimizde de okullarımız öğrencilerle şenlendi. Özlemimiz vuslata dönüştü. Öğrenciler öğretmenlerine, öğretmenler öğrencilerine kavuştu. Bugün yaklaşık 75 bin öğrencimiz 4 bin öğretmen ve eğitim çalışanımızla yeniden okullu olduk. Hazreti Ali Efendimiz yıllar önce; "bana bir harf öğreten kendisine köle yapar" derken kıyamete kadar pörsümeyecek bir hakikati dillendirmiştir. İlmen bir adım önde olanlar, arkada olanları yönetiyor ve yönlendiriyorlar. Maalesef bazen de zülüm ediyorlar. İlmin insanlık yarına kullanılması yer yüzünün sevgiyle dolması her türlü zulmün sona ermesi sadece insanların değil. Hayvanların ve bitkilerin dahil yaşamlarının garanti altında olduğu bir dünya için mutlaka akıl, izan, irfan ve vicdan sahibi kimselerin ilmen önde olmaları boyunlarının borcundur" dedi.

Eğitim-öğretim yılı etkinliklerinde konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, eğitimle alakalı bugüne kadar çok şey söylendiğini ve söylenen her şeyinde mükerrer olduğunu ifade etti.

Tepe; "Tabi eğitim ile alakalı olarak bugüne kadar o kadar çok şey söylendi, ne söylense mükerrer oluyor. Ama hayatımızın içinde olan bu kadar başka bir sektör olamaz. Veli olarak, öğrenci olarak, sürekli eğitimin içindeyiz. Zaten aslında hayatımız hep öğrenmekle geçiyor. Ölene kadar hep bir şeyler öğreniyoruz. Şu anda tam bilgi çağı dediğimiz çağı yaşıyoruz. O kadar hızlı bir değişim içerisindeyiz ki, bizler bu sevgili öğrencilerin yaşındayken, adını dahil telefuz edemediğimiz şeyleri bugün en ince detayına kadar kullanıyoruz. Hayatımızın her anında kullanıyoruz. Tabiri caizse bizim için birer vazgeçilmez hale gelmiş teknolojileri kullanıyoruz. Bu kapsamda bu inanılmaz gelişmeyi tabiri caizse ıskalamamak, içinde yaşayabilmek adına sürekli olarak kendimizi diri tutmamız, sürekli olarak çalışmamız hep gayret ve çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Değerli öğrenciler, sevgili konuklar hep söylüyoruz bilgi çağı, bilgi çağı fakat tabi bilgi çağı kelimelerden öte bir yaşam biçimi halini aldı. Bu manada tabi değerli öğretmen arkadaşlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Çünkü biz hep öğretmenlerimizle alakalı olarak eğitimimizin lokomotifidir diyoruz. Doğru, eğitimizin en baş unsurudur diyoruz gerçekten yüzde yüz doğru. Öğretmen arkadaşlarımız bizim için birer ışık kaynağı, onlar ne kadar parlarlarsa, onlar ne kadar ışık saçarlarsa önümüzde o kadar aydınlık olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Folklör gösterisi yapıldı. Öğrenciler Vali Eyüp Tepe ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a birer çiçek verdi. Tören 5 yaşındaki bir öğrencinin İstiklal Marşı'nın bütün kıtalarını ezbere okumasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.