1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Büyükada Davası'nda Tahliye Kararı
15 Yıllık Cinsel İstismar Açığa ÇIKTI

15 Yıllık Cinsel İstismar Açığa ÇIKTI

İzmir'in Menderes ilçesindeki arazi anlaşmazlığıyla ilgili bir soruşturma, Korkmaz ailesi içinde 15 yıldır yaşanan cinsel istismarı açığa çıkardı.

A+A-

İzmir’in Menderes ilçesindeki arazi anlaşmazlığıyla ilgili bir soruşturma, Korkmaz ailesi içinde 15 yıldır yaşanan cinsel istismarı açığa çıkardı. Mağdur, Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilirken, sanık Murat Korkmaz hakkında 36 yıl hapis cezası istendi.

Türkiye'de sıklıkla görülen aile içinde yaşanan cinsel istismar zincirine bir halka daha eklendi. Bu kez olay, İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Develi Köyü'nde yaşandı. Bir arazi anlaşmazlığıyla ilgili yürütülen soruşturma sırasında, Korkmaz ailesi içinde 15 yıldır yaşanan cinsel istismar olayı açığa çıktı. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermek üzere giden 18 yaşındaki E.K., 15 yıldır ağabeyinin cinsel istismarına uğradığını belirtti.

Konuyla ilgili savcılık ek bir soruşturma başlattı. Soruşturmada Murat Korkmaz'ın öz yeğenine ve öz annesine de cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Akşamları sürekli olarak evine sarhoş giden Murat Korkmaz'ın annesini ilaçla uyutarak tecavüz ettiği de ortaya çıkınca, Menderes Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Murat Korkmaz'ın "cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, silahla tehdit, silahla kasten yaralama" suçlarından yargılanması istendi. Mahkeme ilk duruşmasının ardından görevsizlik kararı alarak, dava bir üst mahkemeye İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşıdı. Geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan Murat Korkmaz'a 36 yıl hapis cezası istendi.

İlk ifadesinde cinsel istismar ve tecavüzü doğrulayan anne, duruşmadaki ifadesinde, iddiaların doğru olmadığını öne sürdü. Çelişkili beyanlar üzerine, mağdur E.K ara kararla İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun 'Psikolojisi bozulmuş' kararı göz önünde bulundurularak, Buca Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi.

Sanık Murat Korkmaz'ın evlerine bir geceliğine misafirliğe giden ablasının kızı B.G.'ye de cinsel istismarda bulunduğu bilgisi iddianamede yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.