1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ateş: “Türkiye Eğitime Yapacağı Yatırımla Düze Çıkabilir”
Mersin Liman İşletmeciliği İle Tikav’dan Mersin’e Yeni Bir Okul

Mersin Liman İşletmeciliği İle Tikav’dan Mersin’e Yeni Bir Okul

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığıyla gerçekleştirilen, ‘Onarımı Bizden Okuması Sizden’ projesiyle Halil Akgün İlk ve Ortaokulu onarıldı. Hemen her şeyinin yeniden yapıldığı okulun

A+A-

- Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığıyla gerçekleştirilen, ‘Onarımı Bizden Okuması Sizden’ projesiyle Halil Akgün İlk ve Ortaokulu onarıldı. Hemen her şeyinin yeniden yapıldığı okulun açılışı yapılırken, öğrenciler yeni sınıflarında Pazartesi gününden itibaren eğitim görmeye başlayacak.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu ve TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği yetkilileri ili öğrenciler ve veliler katıldı. TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün konuşmasının ardından konuşan Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu ve TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın, bu tür sosyal sorumluluk projelerine sürekli imza attıklarını ve yaptıklarını söyledi. Sadece Mersin'de değil Türkiye'nin her tarafından bu tür çalışmalara imza attıklarını kaydeden Akın, "Tabi bunlar için para lazım mutlaka ama her şeyden önce de gönüllerin birliği lazım. Eğer gönüller beraber olmasa eğer bu iş için istek, arzu yoksa, eğer hakikaten mahallemiz, ilçemiz, şehrimiz bu iş için işbirliği yapmadıysa bu gibi projeleri gerçekleştirmek oldukça zor olur. Burada toplanmak, birlikte bu işten gurur almak, bundan sevinmek, bundan hoşlanmak, bununla birlikte övünmek bizim için artık ortak değerler oldu. Bunların hepsini el birliği ile yaparız. Para her şekilde bulunur para tek başına yetmiyor. Birliktelik lazım, el birliği lazım ve birlikte çalışmak lazım. İşte burada bunun en güzel işbirliklerinden birini görüyoruz. Böylelikle özel sektör, kamu işbirliği dediğimiz işi biz ortaya çıkartıyoruz, koyuyoruz" diye konuştu.

"ARTIK BİZİM LOKAL VATANDAŞTAN ZİYADE DÜNYA VATANDAŞIMIZA İHTİYACIMIZ VAR"

Bu yapılan okullarda çocukların en güzel şekilde okumasını temenni eden Akın, "Bizlere ve ülkemize hayırlı birer evlat olurlar. Çünkü artık bizim lokal vatandaştan ziyade dünya vatandaşımıza ihtiyacımız var. Artık bizim ilde yetiştirdiğimiz vatandaşlardan ziyade bütün şekilde her tarafa ulaşabilecek ve ülkenin nüfusu oralara taşıyabilecek eğitimli güce ihtiyacımız var. O yüzden bu okullar son derece önemli. Bunun yanında İngilizce eğitim yapanları da şehre kazandırmak çok daha önemli. Çünkü İngilizcesiz bir şey olmuyor artık. Bizler bile artık işe alırken önce İngilizce bilen var mı onu tercih ediyoruz. O yüzden bu gibi illerde çok fazla yabancı dile önem verilmesi gerekiyor. Artık Mersin'de İngilizce eğitim veren okullar yapmak ve ona ağırlık verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu okul bizim 3. hizmetimiz oluyor. Bir 4.'sünü de seneye artık biz sizden bekleyelim, yerini gösterin bir daha onaralım bir daha okutalım. Biz söz olarak şimdiden söyleyelim, sizde bize yeri gösterin. Bu hizmetimiz hep devam etsin" diye konuştu.

VALİ GÜZELOĞLU: "KALICI OLMAK HAYIRLI ESERLERLE ANILMAYA BAĞLIDIR"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, Akdeniz'de eğitime böylesi bir okulu yeniden kazandırmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Kazanmayı paylaşmak olarak gören, kazandığını ülkenin geleceğine vakıf anlayışıyla aktaran Akın'a ve bu karara ortak olan herkese ilimiz ve çocuklarımız adına teşekkür ediyorum. Kalıcı olmak hayırlı eserlerle anılmaya bağlıdır. Maddi varlık bu kazanımlarla buluştuğu zaman değerlidir. Gönülden gönüle köprü kurabilmek ve manevi olabilmek o mutluluğu hissedebilmeye bağladır. Vakıf en köklü ve en önemli kurumudur. Kendilerinden sonra maddi hayatları bitse de anılmak ecdadın bize bıraktığı en önemli mirastır. Bu yüzdendir ki vakıf anlayışını kuranların mirası asırlarca devam etmiştir. Umuyorum ki TİKAV'da hem dua almalarına hem gönül kazanmalarına katkı sağlayacak. Eğitim bu yardımların en önemli alanı. Bireyden başlayarak toplumu değiştirecek önem kazandıracak bir alan. İhtiyacımızın ve ahlakın en önemli değerleri arasında eğitim gelir. Hz. Ali'nin 40 yıl kölesi olurum öğretisinden beri eğitim en önde olmuştur. Bilmek en önemli hedef ve erdem olmuştur. Bilmenin yolu okullardan geçmektedir. Bu okulumuz da Akdeniz'in Mersin'i geleceğimiz olan çocuklarımıza hem bilmeyi hem öğrenmeyi hem de hayatın akışında değer kazanmayı öğretecek. Her birisi anne babasının elde ettiği başarıyı daha da geçerek geleceğe yol alacak. Bizim temel hedefimiz bu" şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise "Okulumuz eskiden çok kötüydü. Şimdi ise yenilenmiş, çok güzel olmuş. Yerler fayans olmuş. Eskiden tuvaletler çok pisti. Şimdi temizlenmiş, güzel. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu ve TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Plaket sunumunun ardından protokol üyeleri tarafından okulun açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.