PKK Öğretmenleri Serbest BIRAKIYOR

Diyarbakır ve Elazığ'da PKK - HPG'liler tarafından alıkonulan 12 öğretmenin serbest bırakılacağı açıklandı.

Diyarbakır ve Elazığ'da PKK - HPG'liler tarafından alıkonulan 12 öğretmenin serbest bırakılacağı açıklandı.

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre; PKK Diyarbakır ve Elazığ'da alıkoyduğu 12 öğretmeni yakın zamanda serbest bırakacağını duyurdu. Devletin asimilasyoncu politikalarla Kürt kimliğinden uzaklaştırılmış insanlar yaratmaya çalıştığının bizzat devlet yetkililerinin ağzından birçok kez kamuoyuna yansıdığı belirtilen açıklamada, "Asimilasyonun temelinde anadilin yasaklanması, kendi tarihinden habersiz insanlar yaratılması, kimliksizliği kabul, statüsüz yaşamaya ikna ve Türkleştirme yatmaktayken bunun uygulama alanı da Türk eğitim kurumları ve okullarıdır.

Yatılı devlet okulları başta olmak üzere Kürdistan'daki tüm Türk eğitim kurumlarında Kürt tarihini çarpıtan, anadilini unutturan, kendi kimliğinden uzaklaştıran bir eğitim devlet tarafından bilinçli bir politika olarak uygulanmaktadır" denildi. Birçok kez yapılan açıklamalarla bu asimilasyon merkezlerinin kabul edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, buna rağmen bu politikaların devam ettiği kaydedilerek, "Kürt çocukları eğitimsiz bırakılmak isteniyor" türünden çarpıtmalarla kamuoyunu yanıltılmaya, Kürt karşıtlığının gizlenmeye çalışıldığı vurgulandı.

Alıkonulan öğretmenlerin de "Kürt çocuklarını Türkleştirmeye yemin etmiş sözde eğitim görevlileri" olarak adlandırıldığı açıklamada, 12 öğretmenin alıkonulmasının hükümete bir uyarı olduğu belirtildi.

"Bu yaklaşımımız sivillere yönelik bir eylem olmayıp, devlet politikalarına karşı alınan bir yaklaşımdır" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bir uyarı eylemi olan bu gözaltılar ardından gelişen tartışmalarda iyi niyetli kimi yaklaşım ve çağrılar, yine gözaltına alınan öğretmenlerin ailelerinin istemlerini takip ediyoruz. Bu kesimler merak etmesin ve gönüllerini rahat tutsunlar. Yakınları serbest bırakılacaktır. Talep gelmesi ve Kürdistan'da yürütülen asimilasyon politikalarında bir nefer olmayacaklarının garantisinin verilmesi durumunda bu öğretmenleri tarafsız sivil toplum örgütlerine teslim edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" denildi.

İlgili Haber..

4 Korucu Serbest Bırakıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'liler tarafından alıkonulan 4 korucu serbest bırakıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Mezra Beldesi'nde 8 Eylül'de PKK'liler tarafından alıkonulan korucular Mahmut Yalçın, Mehmet Ali Kahraman, Saffet Timur ve Nesim Timur serbest bırakıldı.

Hüsnü Timur'un liderliğindeki Mamxuran aşiretinin bulunduğu Mezra beldesi yakınlarındaki köy düğününde kimlik kontrolü yapan PKKliler, 4 korucuyu alıkoymuştu. Korucuları silahsızlandıran PKK'liler, daha sonra 4 kişi yanlarına alarak bölgeden uzaklaşmıştı.

Güncel Haberleri

Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
24 Nisan 1915.. Ermeni Soykırımı 'Yıl Dönümü'nde Anılıyor!
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs Yasağı.. Taksim Kutlamalara Kapalı Olacak!
Erdoğan Irak'ta.. IKBY'ye Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret!