Kritik Zirve: Protokoller GÖRÜŞÜLDÜ

Başbakan Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın 1,5 sat süren görüşmesi sona erdi.

Başbakan Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın 1,5 sat süren görüşmesi sona erdi.

Nükleer güvenlik zirvesine katılmak üzere Washington'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan arasındaki görüşme sona erdi.

Washington Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 1,5 saatlik görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan'nın özel temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da katıldı.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta özel temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nu ile Erivan'a mektup yollamıştı. Görüşmeye, Ermenistan tarafından da Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Vigen Sarkisyan katıldı. Görüşme öncesinde Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Sarkisyan gazetecilere el sıkışarak poz verdi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan görüşmesinde, Erdoğan’ın Sarkisyan’a gönderdiği mektubun detaylı bir şekildi ele alındığı öğrenildi.  Görüşmede, iki ülke dışişleri bakanlarının konuyla ilgili çalışmalarının devam ettirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

ERDOĞAN'IN GÜNDEMİNDE NELER VAR?
İsviçre’de imzalanan protokolün arkasında olan Ankara, Ermenistan’ın da net adımlar atmasını bekliyor. Ayrıca görüşmede, üçüncü ülkelerin devreye girmemesi istenmesi planlanıyordu. Erdoğan'ın, nükleer güvenlik zirvesinde Ermenistan'la Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümü için de çaba istemesi planlanıyordu.

Washington’da ikili temaslarda bulunacak olan Erdoğan’ın, bugün bir üniversitede yapacağı konuşmada Sarkisyan ile yapılan toplantının içeriğine dair mesajlar vermesi bekleniyor.

OBAMA İLE SALI GÜNÜ
Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile görüşeceği tarih belli oldu. Erdoğan ile Obama 13 Nisan Salı günü biraraya gelecek. Bu görüşmenin saati gibi Erdoğan, Obama ve Sarkisyan'ın üçlü bir toplantı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği de henüz netlik kazanmadı.

İkili görüşmeyle ilgili açıklamayı ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes yaparken, nükleer güvenlik zirvesi de bu akşam başlayacak.

Diğer Haberler

Uluslar Ligi’nde Günün Sonuçları.. Türkiye 3-1 Mağlup Oldu, İtalya Kazandı!
Koçyiğit Mersin’deki Görüntüleri Meclis’e Taşıdı.. Üç Bakana Soru Önergesi!
Kars’ta Rahvan At Yarışları.. Meydancık’ta Beşinci Yarış Düzenlendi!
Kars’ta Hava Değişiyor.. Sağanak ve Soğuk Hafta Boyunca Etkili Olacak!
Kars’ta Haftanın Gündemi.. Oda Seçimleri, Güvenlik ve Kamulaştırma Öne Çıktı!
Akyaka’nın Öğrencileri Kars’ı Geziyor.. Tarihi Yapılar Yerinde İncelendi!
Kars’ta Kış Kendini Gösterdi.. Eksi 7 Derece ve Mevsimin İlk Karı!
Oda ve Borsalarda Seçim Hareketliliği.. Sandık Takvimi İşliyor!