Karakurt'ta 'Mağduriyet' Devam Ediyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapımı tamamlanan barajın su tutmaya başlamasıyla birlikte Karakurt'ta köylülerin mağduriyeti devam ediyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapımı tamamlanan barajın su tutmaya başlamasıyla birlikte Karakurt'ta köylülerin mağduriyeti devam ediyor. 

Aras havzasında yapımı tamamlanan baraj, Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde evler boşaltılmadan su tutmaya başladı. Su altında kalacağı öngörülen bu köyün, baraj su tutmaya başlamadan önce boşaltılması gerekiyordu.

Gazeteci Suat İncedere’nin PolitiKARS.com için derlediği bilgilere göre, Sarıkamış’a bağlı Karakurt köylüleri ile kamulaştırma yapan firma arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Bazı köy sakinleri evlerinden ayrılmayı reddedince boşaltılamayan o evler suya gömüldü. HES projesini gerçekleştiren firma tüm kamulaştırmaların yapıldığını, köylüler ise hâlâ paralarını alamadıklarını iddia ediyor.

İddialar hakkında Kars Valiliği, kamulaştırmanın Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü'nce lisans sahibi özel bir firmaya yaptırıldığını, muhatabın firma olduğunu belirtti.

Karakurt’ta kamulaştırma tartışmaları devam ederken, köyün giriş ve çıkışını sağlayan tüm yolların su altında kaldığı belirtildi.

KÖY YOLU KAPANDI, KÖYLÜ KENDİNİ BARAJ SUYUNA ATTI

Karakurt’un Sarıkamış’a ulaşımını sağlayan yollar sular altında kalınca, köy girişinde uzun araç kuyruğu oluştu. Kapanan yolda jandarma ile köylüler arasında gerginlik yaşandı. Tartışma ve gerginlik devam ederken köylülerden biri kendini baraj sularına attı. Yaşanan gerginlik kameralara an be an yansıdı.

“MEZARLIK”TA İŞ MAKİNASI ÇALIŞIYOR

Geçen günlerde köy mezarlığındaki mezarların nakli başlamıştı. Ancak bugün köylülerin çektiği görüntülere bakılırsa bu nakil işlemi mevzuat ve dini vecibelere uygun şekilde yapılmıyor. Bir kısmı su altında kalan mezarlıkta iş makinası çalışıyor. 

Köylüler yetkilileri duyarlı olmaya ve sorunlarını çözmeye çağırdı.

İlgili Haberler

Sarıkamış Haberleri

'Snowboardcu'dan Bir İlk... Doğu Ekspresi'nin Üzerinden Atladı
Sarıkamış Rallisi... Türkiye Şampiyonası'nın İlk Yarışı Sona Erdi
2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın İlk Yarışı Kars'tan Başladı
Sarıkamış'ta Traktör Şarampole Devrildi, 1 Ölü 2 Yaralı