Iğdır'dan Gelen Koyunlar Kriz Yarattı

Iğdır'dan getirilen koyun sürüsü köyü birbirine düşürdü.

Iğdır'dan getirilen koyun sürüsü köyü birbirine düşürdü.

Suat İncedere'nin özel haberine göre, Kars Arpaçay ilçesi Göşdalı köyünde yaşayan bir kaç kişi, daha önce Arpaçay Gönülalan köyü dağına gelen bir şahısa ait koyun sürüsünü aldığını iddia ederek 750 baş koyun, 750 baş kuzuyu köye getirdi.

Köy muhtarı ve köylüler duruma karşı çıkarak Arpaçay Kaymakamlığına şikayette bulununca, Jandarma ekipleri olay yerine giderek köyde koyun sürüsünü yediemine aldı.

Köylüler arasında büyük bir krize neden olan koyun sürüsü Göldalı köyü yakınlarında Jandarma gözetiminde tutuluyor. 

1500 küçük baş hayvanı aldıklarını iddia eden köylüler; "bizler bu koyun ve kuzuyu para verdik aldık, elimizde koyunu aldığımıza dair belgemizde var." dediler.

Köyde büyük bir iç karışıklığa neden olan Iğdır'dan gelen koyun sürüsünün akıbeti şimdilik belli değil.

İlgili Haberler

Arpaçay Haberleri

Çıldır Gölü’nde Yelken Eğitimi Başladı.. 32 Sporcu Anadolu Ligi’ne Hazırlanıyor!
Yıldırım ‘Koyun Sürüsü’nü Vurdu.. Kümbet Yaylası’nda 26 Hayvan Telef Oldu!
Kars'ta Sağanak Sele Dönüştü.. Köy Yolları Kapandı, Mahsur Kalan Çift Kurtarıldı!
Arpaçay Belediyesi Yurttaşlarla Buluştu.. Talep ve Öneriler Değerlendirildi!
Köy Yollarında Asfalt Çalışmaları Sürüyor.. Meliköy’de Yol Hizmete Açıldı!