Filenin Sultanları Avrupa ÜÇÜNCÜSÜ

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, bronz madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncülük maçında Türkiye, İtalya'yı 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

İlk set Türkiye'nin. Sırbistan maçının verdiği moral bozukluğunun aksine, İtalya maçının ilk setine iyi başladık. Bloklarımız ve Neslihan'ın devreye girmesiyle 8-6 olan ilk teknik molayı biz önde döndük. İtalyanlar beraberliği yakaladıysa da daha sonra yine Neslihan ve Esra'nın sayıları ve iyi bloklarımızla 23 dakika süren ilk seti 25-21 önde kapadık.

İkinci sette oyunu kuramadık. Tıpkı Sırbistan maçının ilk setindeki hataları tekrarladık. İtalyanlar servis ve etkili bloklarıyla setin başında bizi çözdüler ve açık farkla seti 25-15 kazanarak skoru 1-1 yaptılar.

Üçüncü sette her şey iyi gidiyordu. Uzun süre müsabakayı önde götürdük. 3 farkı bulmamıza rağmen, yine her zamanki telaş ve rakibin çapraz smaçlarına önlem alamama sayesinde İtalyanları beraberliğe ulaştırıp umutlandırınca seti 27-25 kaybettik, skor 2-1 lehimize oldu.

Dördüncü sette sultanların bariz bir üstünlüğü vardı. Bloklarda üstünlüğümüz rakibe göz açtırmadı. Neslihan, Bahar ve Eda'nın smaçlarının yanı sıra sayı ve bloklarıyla da rakibi dağıttık. 14-8'i yakaladıktan sonra yine rehavete geçtik. 21-17 oldu ama bu sefer kararlıydık. Son smaçları Neslihan vurdu ve İtalyanların toparlanmasına fırsat vermedi. Seti 25-19 kazandık ve skoru 2-2 yaparak maçı tie breake setine uzattık.

Artık her şeyin biteceği tie-break setine geldik. Bir gün önce Sırplarla iki saati aşkın bir maç oynayan Filenin Sultanları, bu defa yine iki saatlik bir uğraşın sonunda Avrupa Şampiyonu İtalya'yı bir defa daha 3-2'lik skorla dize getirdi. Hepsi birer tarih yazdı. Bloklarda ve smaçlarda İtalyanlara top göstermedik. Müsabakayı 15-10 kazanan Filenin Sultanları Avrupa 3.'sü olmanın coşkusuyla, "Dağ başını duman almış" marşını söyleyerek bronz madalyayı taçlandırdı.


SALON: Hala Pionir Belgrad
HAKEMLER: Zorica Bjelic, Karin Zahorcova
TÜRKİYE: Bahar, Özge, Esra, Neriman, Eda, Neslihan (Gözde, Gülden, Gizem)
İTALYA: Costagrande, Piccinini, Arrighetti, Eleonora Lo Bianco, Del Core, Gioli (Buggi, Leonardi, Bosetti, Ferretti)
SETLER:
Set 1: 21 - 25 (24 dakika)
Set 2: 25 - 15 (21 dakika)
Set 3: 27 - 25 (27 dakika)
Set 4: 19 - 25 (25 dakika)
Set 5: 10 - 15 (15 dakika)
Toplam: 102 - 105 (112 dakika)

Dünya Haberleri

'Belçika Polisi'nden Baskın.. Stêrk Tv ve Medya Haber'e Operasyon!
Gazze'de Bilanço Ağırlaşıyor... Can Kaybı 32 bin 623'e Yükseldi
Kuzey ve Doğu Suriye'de Seçim... 30 Mayıs'ta Sandıklar Kurulacak!