Emniyetin Demokrasi PROJESİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından demokrasinin gereği olarak ileri sürülen 'Polisin güç kullanma kapasitesinin arttırma projesi' basın toplantısıyla tanıtıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından demokrasinin gereği olarak ileri sürülen "Polisin güç kullanma kapasitesinin arttırma projesi" basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplumsal eylemlerde polisin güç kullanımı ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir proje hazırladı.

BirGün gazetesinden Burcu Cansu'nun haberine göre, adı "Polisin güç kullanma kapasitesinin arttırma projesi" olan proje, Ankara'nın Dikmen semtinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü binasında bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, İçişleri Bakanı Naim Şahin, düzenlenen basın toplantısında "Polisin güç kullanma kapasitesinin arttırma projesi" hakkında bilgi verdi.

Dört yönlü proje

Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, güç kullanma kapasitesinin artırımı olarak tanımladığı projeyi şu şekilde anlattı:

* Proje dört yönlü. Yasal, organizasyonal yapı, güç kullanmada kullanılacak araç-gereçler ve eğitim.
* Yasal boyutta Türk mahkemelerinin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararları incelenecektir.
* Organizasyonal yapıda güç kullanımı derinlemesine araştırılacak, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun hale gelecektir.
* Güç kullanımında kullanılacak araç ve gereçler AB standartlarıyla karşılaştırılarak ona uygun hale getirilecektir.
* Eğitim boyutunda ise, standart yapı için uygun eğitim verilecek ama asıl sahadaki eğitimi verecek eğitimciler yetiştirilecektir.

Demokrasinin gereği!

Olayın niteliğine göre ne yapacağını bilen profesyonel polisler olacağını söyleyen Karakuş, bu uygulamanın kalitesinin insanlara yansıyacağını ve güç kullanımı konusunda insanların hakkının gasp edilmeyeceğini ileri sürdü.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, huzur ve güvenliğin sağlanamadığı yerde demokrasinin aranamayacağını iddia etti ve sözlerine şöyle devam etti: "Kolluk kuvvetlerinin güç kullanması oldukça hassas bir konu. Bu proje ile güç kullanımında standart uygulamaya kavuşarak, demokrasinin gereğini yerine getireceğiz."

Güncel Haberleri

Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
24 Nisan 1915.. Ermeni Soykırımı 'Yıl Dönümü'nde Anılıyor!
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs Yasağı.. Taksim Kutlamalara Kapalı Olacak!
Erdoğan Irak'ta.. IKBY'ye Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret!