TEMSA Geçici Konkordato İlan Etti

Otobüs ve midibüs üreticisi TEMSA, konkordato başvurusunda bulunduğunu ve geçici konkordato aldığını açıkladı. Şirket bankalardan borç yapılandırması talep etti.

Otobüs ve midibüs üreticisi TEMSA, geçici konkordato aldı.

Şirketten yapılan açıklamada şirketin "beklenmeyen hacizler neticesinde" üretimi durdurmak zorunda kaldığı belirtilerek "TEMSA olarak uluslararası itibarımızın yanında başta çalışanlarımız, servislerimiz, bayilerimiz ve yan sanayimiz olmak üzere tüm ekosistemimize karşı önemli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu sorumluluğun getirdiği bilinçle şirketimiz konkordatoya müracaat etmiş ve geçici konkordato almıştır" denildi.

Açıklamada "Bu vesile ile hızla üretime başlayarak, tüm yan sanayi ve bayilerimizin de desteği ile satışlarımıza ve ihracatımıza hızla devam ederek markamızı koruyacak, ürün geliştirmeye devam edebilecek ve en önemlisi kartların yeniden dağıtıldığı elektrikli otobüs dünyasındaki yerimizi pekiştirebileceğiz. Tüm bunlar sayesinde daha önce ödemeye başladığımız borçlarımızı sağlıklı ve planlı bir şekilde ödeyerek bankalarımıza karşı sorumluluklarımızı da yerine getirme imkanına da kavuşmuş olacağız" ifadesine yer verildi.

Şirket bankalardan "karşılıklı mutabakat ile TEMSA’nın borçlarının yeniden yapılandırılması"nı talep ettiklerini açıkladı.

Ekonomi | Finans | Otomotiv Haberleri

Emlak Katılım Tasarruf Finansmanı.. 'Konut ve Araç Sahipliği'ne Yeni Sistem! 
Bankalar ATM Limitlerini Güncelledi.. Para Yatırma ve Çekme Tutarları Arttı!
TÜİK Verileri Tartışmalı, ENAG Alarm Veriyor.. Gerçek Enflasyon Ne Kadar?
Memur ve Emekli Zammı Netleşti.. İşte, Maaşlarda Yeni Dönem!