KAÜ'ün Bilimsel Makale ATAĞI

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında 155 üniversite içerisinde 15. sıradayız.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında Türkiye'deki birçok köklü üniversiteyi geride bıraktıklarını belirterek, “155 üniversite içerisinde 15. sırada yer aldık” dedi.

ÖSYM'nin 2008-2009 yılına ait tüm üniversitelerde yayınlanan yayınların istatistik verilerine göre 152 öğretim üyesi olan Kafkas Üniversitesi 129 yayınla 15. sırada yer aldı. Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, yayın sayısındaki başarının öğretim kalitesini ortaya koyduğunu ve KAÜ'nün gelişme kaydettiğinin işareti olduğunu söyledi. 129 yayınla 15. sırada yer alan Kafkas Üniversitesi'nin Hacatepe, Boğaziçi, İTÜ, Uludağ, Dokuz Eylül, Gazi, Atatürk gibi Türkiye'nin köklü ve iddialı üniversitelerinin önünde yer aldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Güven, “Üniversitemiz bu başarısıyla kurumlaşma yolundaki başarısını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bu yıl bitiyor. Üniversitemiz yalnızca bölge değil sınırlar açıldığında Kafkasların üniversitesi olacaktır. Şu anda 5 profesörün olduğu Tıp Fakültesi'nde ilklere imza atılıyor ve 'olmaz' denilen ameliyatlar yapılabiliyor. Araştırma hastanemiz hizmete girdiğinde doktor kadrosu tamamlanacak ve Kars artık sevk veren değil, sevkli hastaların tercih ettiği bir il olacaktır. Eğitim gibi sağlık hizmetimiz de Kars sınırlarını aşıp Kafkasya'ya açılacaktır.

Şu anda parasal olarak da her hangi bir sıkıntımız yok. Üniversitemiz yeni atılımlarla yoluna devam ediyor. Ödenek konusunda sıkıntı yaşamıyoruz, bu da gelişmemizi artırıyor. Kafkas Üniversitemizin hızlı gelişimini yalnızca yönetimin başarısı olarak görmüyorum. Bu başarıda Kars milletvekillerimiz Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven'in de inkar edemeyeceğimiz girişimi ve katkısı vardır" dedi.

Diğer Haberler

Sivas Katliamı.. 33 Aydın ve Sanatçının 'Onurlu Anısı'nın Yıl Dönümü!
Azerbaycan-Rusya Krizi Derinleşiyor.. İşkenceyle Ölümler ve Sert Misillemeler!
PKK'den Tarihi Adım.. Süleymaniye'de Silah Bırakma Töreni Düzenlenecek!
6 Yaşındaki Çocuğun Öldürülmesi Davası Başladı.. Sanıklar Yargı Önünde!
'Yargı Sistemi'nde Hareketlilik.. Kars'ta Hakim ve Savcıların Görev Yerleri Değişti!
Kars'ta Bu Hafta Neler Yaşandı? İşte Haftanın Öne Çıkan Gelişmeleri!
Yeni Araç Filosu Teslim Edildi.. Kars’ta Kırsal Hizmetlerde Verimlilik Artıyor! 
Karakoçan'da Yeni Dönem.. Eda Durmuş, Belediyenin Yeni Eşbaşkanı!
İkinci El Otomobil Satışları.. 6 Ay-6 Bin Kilometre Kuralı Uzatıldı!