KAÜ 2012 - 2013 Akademik Yılı AÇILDI

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), 2012-2013 Akademik Yılı açılış törenini gerçekleştirerek yeni döneme dün 'Merhaba' dedi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), 2012-2013 Akademik Yılı açılış törenini gerçekleştirerek yeni döneme dün “Merhaba” dedi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, "Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizin pek çok alanda olduğu gibi bilimsel alanda da Kafkaslara ve Orta Asya'ya açılan kapısı konumundaki Kafkas Üniversitesi, tarihi bir sorumluluğu omuzlarına almış bulunmaktadır" dedi.

Rektör Özcan, Prof. Dr. Necdet Laloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen KAÜ'nün 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla geleceğin insanını yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hedefe ulaşmada en büyük gücün bilim ve akıl olduğunu ifade eden Özcan, "Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip olabilmenin farkındalığı ile kendi gelenek ve kültürünü oluştururken objektif, adil, akıl ve bilgiden yana, sağduyulu, paylaşımcı, değişime her zaman açık, farklılıkları zenginlik olarak gören, toplumun önünü açan ve toplumun göremediğini gören, birlik ve dirliğini gerçekleştirmiş olma niteliklerini ilke kabul etmiştir" dedi.

Üniversitelerinin eğitimde 20 yılını geride bıraktığına dikkati çeken Özcan, şunları kaydetti:

"20 binin üzerinde gencimizi mezun ederek, ülkemizin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yıl faaliyete geçen birimlerimizle birlikte yaklaşık 15 bin gencimiz üniversitemizde eğitim-öğretim alacak. Ülkemizin stratejik konumu uluslararası planda ne denli önemli bir yere sahipse, üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir. Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizin pek çok alanda olduğu gibi bilimsel alanda da Kafkaslara ve Orta Asya'ya açılan kapısı konumundaki Kafkas Üniversitesi, tarihi bir sorumluluğu omuzlarına almış bulunmaktadır."

Günümüzde bilgiye ulaşan ve onu kullanmasını bilenlerin söz söyleme gücünü elinde bulundurduğuna dikkati çeken Özcan, üniversitenin temel hedefinin yerel dinamizmi harekete geçirerek, evrensel değerlerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Bu hedefleri gerçekleştirmek ve kalıcı hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden "Üniversitelerimiz toplumun istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni programlar açmalı, bilgiye dayalı ekonominin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu yetenekleri ortaya çıkarmalı, bölge ve diğer dünya üniversiteleriyle rekabet edebilmelidir" diye konuştu.

Törene, Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Eğitim | Bilişim | Teknoloji Haberleri

Karabük'te Kriz... 'Yabancı Öğrenci' Sayısı ve Vahim İddialar!
LGS Detayları Açıklandı... Sınav Başvuru Tarihi 18 Mart
Apple'dan Zam... Türkiye'deki Tüm Ürünlerin Fiyatı Arttı
Okullarda 'Sömestr Tatili' Sonrası İlk Ders Zili Çaldı