Kars'ta Virüsle Mücadele Devam Ediyor

Covid-19 virüs önlemleri kapsamında, Kars'ın giriş ve çıkış noktalarında sağlık taraması yapılırken, tek kullanımlık maske üretimi başladı. Kars Belediyesi ise park ve caddelerdeki bankları kaldırdı.

Covid-19 virüs önlemleri kapsamında, Kars'ın giriş ve çıkış noktalarında sağlık taraması yapılıyor.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Kars'ta 3 noktada polisin durdurduğu sürücülere, UMKE görevlileri ateş kontrolü yapıyor.

Sürücü ve yolculara, şehirler arası seyahat edip etmedikleri ve kentte kalıp kalmayacakları soruluyor.

Kars Valiliği tarafından virüse karşı alınan önlemler kapsamında, kentin giriş ve çıkışlarında sağlık taraması yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine Kars'ın Ardahan, Iğdır ve Erzurum girişlerinde bulunan denetleme noktalarında, polis ekiplerinin yanı sıra Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE ekipleri görevlendirildi. Polis ekiplerince durdurulan sürücülerin UMKE görevlilerince cihazla ateşleri ölçülerek sürücülere korona virüs ile ilgili bilgiler veriliyor. Ayrıca sürücü ve yolculara bilgilendirme yapılıyor.

Sağlık kontrolü uygulamasının kentin giriş ve çıkışlarının yoğun olduğu noktalarda yapılacağı bildirildi.

Benzer haberler...

Kars'ta Maske Üretimi Başladı

Kars'ta, Covid-19 virüs salgını nedeniyle ihtiyaç duyulan tek kullanımlık maske üretimine başlandı.

Kars merkez ve ilçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda başlayan çalışmalarda ilk etapta bin maske üretilecek, ihtiyaç duyulduğunda sayı artırılacak.

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Moda Tasarım Öğretmeni Neslihan Demirci, “Bugün başlamış olduğumuz usta öğreticilerimizle birlikte merkezde 7 kişiyiz. İnşallah bu zor sürece bizim de bir katkımız olacak. Günlük kent genelinde yaklaşık bin adet ile tek kullanımlık maske üretimine başladık ve bu sayıyı önümüzdeki günlerde daha da arttırmayı hedefliyoruz. Çiçek terasıyla çalıştığımız tek kullanımlık maske üretimimiz standartlara uygun, sterilize edildikten sonra Sağlık Müdürlüğünün aracılıyla halkımıza dağıtımı yapılacak” dedi.

Kars'ta Banklar Kaldırıldı

Kars Belediyesi kent merkezinde bulunan oturma banklarını virüs salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında tedbiren kaldırıldı.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yurttaşların yoğun olarak kullandığı parklardaki ve kaldırımdaki banklar önlem amacıyla kaldırıldı.

İlgili Haberler

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!