Kars’ta 181 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Kars'ta kar ve tipiden 383 köyden 181'inin yolu ulaşıma kapandı.

Kars'ta kar ve tipiden 383 köyden 181'inin yolu ulaşıma kapandı.

Kars'ta özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Tipiden 181 köyün Kars ile bağlantısı kesilirken, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Kars'ta gece etkili olan tipi merkeze bağlı Ağadeve, Akbaba, Akdere, Alaca, Alçılı, Arazoğlu, Aslanizi, Ayakgedik, Büyük Aküzüm, Başkaya, Bekler, Boğazköy, Borluk, Bulanık, Çamurlu, Çerme, Çığırgan, Davulköy, Güdeli, Hacıhalil, Halefoğlu, Küçük Pirveli, Karakale, Karakaş, Küçük Yusuf, Kocabahçe, Kozluca, Ölçülü, Tazekent, Tekneli, Üçbölük, Verimli, Yağkesen, Yalçınlar, Yılanlı ve Yücelen köylerinin yolları ulaşıma kapalı bulunuyor. Akyaka'da 3, Arpaçay'da 23, Digor'da 24, Kağızman'da 38, Sarıkamış'ta 31, Selim'de 4 ve Susuz'da 23 olmak üzere toplam 181 köyün Kars ile bağlantısı kesildi.

Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekipler sefer oldu. İl Özel İdaresi'ne bağlı çok sayıda ekip, aynı anda birçok noktada köy yollarında çalışma yürütüyor. Ekiplerin çalışmasını tipi olumsuz etkiliyor. Tipiden dolayı açılan yollar tekrar kapanıyor.

İlgili haber...

Mahsur Hasta Kurtarıldı

Kars'ın Selim ilçesi Hasbey köyünde koah hastası Ayhan Yıldırım (54) aniden fenalaştı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yolunda, Yıldırım traktör ile hastaneye ulaştırılmaya çalışılırken mahsur kaldı. Bunun üzerine durum 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi ekiplerine bildirildi.

İl Özel İdaresi ekipleri yolda kar küreme çalışması yaptıktan sonra sağlık ekipleri hastanın bulunduğu traktöre ulaştı. Yıldırım, yapılan ilk müdahalenin ardından Kars Harakani Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kars Gündem Haberleri

Sayıştay'tan Bölge Gezisi.. Başkan Metin Yener Kars'a Geldi
Curling'te Büyük Başarı.. Kadınlarda, 'Kafkars Spor' 1'inci Lİge Yükseldi
Kars İl Genel Meclisi'nde Seçim.. DEM Partili Aday Kazandı
DEM Parti'den Kars Açıklaması... Yeni Kayyum Modeli 'Taşımalı Seçmen'