Karsspor'a Acil Stadyum Projesi

İlk kez 2'inci lige çıkan Karsspor, taraftarlarından destek beklerken, eski stadın maçlara uygun olmaması yüzünden yeni stadın yapılması gerekiyor

İlk kez 2'inci lige çıkan Karsspor, taraftarlarından destek beklerken, eski stadın maçlara uygun olmaması yüzünden yeni stadın yapılması gerekiyor. Bu hususta yetkililerden destek isteniyor.

Karsspor'un ikinci lige yükselmesi Kars'ta ve yurdun bir çok yöresinde bulunan gerek Karslılar ve gerekse diğer taraftarları memnun ederken, Karssporlu futbolcular acilen yeni stadın yapılmasının gerektiğini hatırlatıyor. Spor otoriteleri de, "Bu zamana kadar kullanılan Şehir Stadı'na yetkililer çaresizlik içinde müsaade etmişti. Artık ikinci lig için bu stada müsaade edilmez, yetkililer acil önlem almalı, yeni stad içi kollar sıvanmalıdır," diyor.

Eski stadın imkan ve kapasite ile teknik duruma müsait olmaması yüzünden ikinci lig maçlarına müsaade edilmeyeceğini savunan birçok sporsever ve ilgili uzman, en kısa sürede yeni stadın yapılması için çalışmalara başlanması gerektiğini belirttiler. Yeni stadın yapılmasına başlanması halinde geçici olarak eski stadda maçlara izin verilebileceğine işaret eden spor çevreleri, "Temmuzda maçlar başlayacak ve Kars'a güçlü takımlar gelecek. Kars'a yeni heyecan getirecek. Ancak eski stada kesinlikle izin verilmez. Çünkü , bu stad teknik kurallara müsait değildir. Kars'ta yapılacak olan maçlar için Erzurum veya Van'a izin verilirse, Kars'taki sporseverlere, esnaflara ve Karsspor'a çok yazık olur. Maddi bakımdan da çöküntüye neden olacaktır, takımımızı da başarısızlığa götürecek ve elimize geçen tarihi fırsatı da tepmiş olacağız. Yeni şehir stadı için Havaalanı yanında belirlenen yerde stad yapılması için yetkililer ve ilgili kurumlar acilen çalışmalara başlamalıdır. Yoksa arkadan ağlamakla yetineceğiz" diye sözlerini sürdürdüler. Bu hususta Valiliğin, Belediyenin, Karssporlu taraftarların, zenginlerin ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün en kısa sürede bir araya gelerek çözüm üretmesinin şart olduğuna dikkat çekiliyor.    

Diğer Haberler

161 Yılda Unutulmayan Acı.. 21 Mayıs Çerkes Sürgünü ve Soykırımı!
Amedspor, Servet Çetin ile Yollarını Ayırdı.. Kulüpte Yeni Dönem Başlıyor!
İBB'ye Yönelik 3'üncü Dalga Operasyon.. 22 Kişi Gözaltına Alındı!
Kars'ta Bu Hafta Neler Yaşandı? İşte Haftanın Öne Çıkan Gelişmeleri!
Türkiye 19 Mayıs'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Gençlik ve Spor Bayramı' Törenleri!
Abdullah Öcalan’dan Mesaj.. Türk-Kürt Kardeşliği İçin Yeni Sözleşmeye İhtiyaç Var!
'Yeni Süreç' Çağrısı.. MHP Lideri Bahçeli'den Meclis Komisyonu Önerisi!
Türkiye'de Gece Müzeciliği.. 27 Tarihi Mekan Ziyaretçilerini Ağırlayacak!