Kars Eğitim-Sen'den SUÇ DUYURUSU

Eğitim Sen Kars Şubesi, Digor Dağpınar İlköğretim Okulu'na Müdür yardımcısı atanmaması nedeni ile ilgili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Sen Kars Şubesi, Digor Dağpınar İlköğretim Okulu'na Müdür yardımcısı atanmaması nedeni ile ilgili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel, suç duyurusunu içeren dilekçesini Kars Cumhuriyet Başsavcılığına verdikten sonra Adliye çıkışında konu ile ilgili açıklama yaptı.

Adıgüzel, “Digor ilçesinin en büyük okullarından birisi olan Dağpınar İlköğretim Okuluna kadrolu müdür atandıktan sonra idari işlemlerin yürütülebilmesi, eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için müdür yardımcısı görevlendirmesi talebiyle 08.02.2010 tarih ve 200/37 sayılı yapılan yazışmalar görmemezlikten gelinerek halen müdür yardımcısı ataması yapılmamıştır.” dedi. Bu nedenle bu okulda nitelikli eğitimin sunulmasında engel teşkil ettiği gibi, idari iş ve işlemlerin aksamasına da sebebiyet verdiğinin altını çizen Adıgüzel, “657 Devlet memurları kanununda memurların kurum içinde geçici olarak görevlendirilmesi ile ilgili bir düzenleme yer almaktadır. Belli bir hizmetin yürütülmesini sağlamak için zorunlu nedenlerin doğması halinde, memurun süresi belli edilme koşulu ile geçici olarak görevlendirilebileceği açıktır. Bu nedenle kamu hizmetinin aksamasında sorumluluğu olan kamu görevlisi veya görevlileri bu eylemleri 5237 sayılı Türk Ceza Yasası’nın 257/1. maddesi uyarınca cezalandırılması, şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasını ve kamu davası açılarak cezalandırılmasını için savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

Diğer Haberler

Kars’ta İtfaiye Haftası Etkinliği.. Öğrencilere Yangın Güvenliği Anlatıldı!
Kars’ta Şap Alarmı.. Tüm Canlı Hayvan Pazarları Geçici Olarak Kapatıldı!
TESK’te 19 Yıllık Palandöken Dönemi.. Mehmet Yiğiner Tek Aday Kaldı!
Irak’ta Koalisyon Güçleri Çekildi.. 30 Eylül’de Askeri Misyon Sona Erdi!
Kars’ta Okul Müdürü İçin Uyuşturucu İddiası.. Açığa Alınarak Soruşturuldu!
Türkiye THE 2027’de Dünya Üçüncüsü.. Üniversite Sayısı 124’e Yükseldi!
Kafkas Üniversitesi’nde 3 Ticari Alan İhaleye Çıktı.. Tarih ve Bedeller Belli Oldu!