İran’da Rehine Krizi Sona Erdi

İran’da Parlamento binası ve Humeyni Mezarı önünde çifte saldırı gerçekleştirildi.

İran’da Parlamento binası ve Humeyni Mezarı önünde çifte saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi ise yaralandı. Saldırganların öldürülmesi ile rehine krizi sona erdi.

İran’ın başkenti Tahran’da eş zamanlı çifte saldırı düzenlendi. Terör örgütü IŞİD (DEAŞ)’ın üstlendiği İran Parlamentosu ve Humeyni mezarı önünde gerçekleştirilen saldırılar sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi ise yaralandı.

Parlamento binası ve İran’da 4 silahlı saldırgan parlamento binasına girerek etrafa rastgele ateş açtı ve içerideki birkaç kişiyi rehin aldı. Silahlı saldırganlar ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. Parlamento binasına giren 4 teröristin öldürülmesinin ardından rehine krizi son buldu.

Tahran’daki ikinci saldırı ise Ayetullah Humeyni mezarı önünde 3 silahlı saldırgan tarafından gerçekleştirildi. Bir intihar bombacısı da Humeyni mezarı çevresinde kendini patlattı. Saldırı sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti, bir çok kişi ise yaralandı. içişleri Bakanlığı saldırganların kadın kıyafeti giyindiğini bildirdi.

Dünya Haberleri

Everest'te Kar Felaketi.. Kurtarma Helikopteri Düştü, Turizm Durduruldu!
Papa 14. Leo’dan Tarihi Ziyaret.. Türkiye ve Lübnan Programı Netleşti!
Louvre'da Film Gibi Soygun.. Empress Eugenie'nin Tacı da Çalındı!
Tabka'da Kritik Operasyon.. DAİŞ'in Askeri Sorumlusu Yakalandı!
Ermenistan'da Yolsuzluk Operasyonu.. Gümrü Belediye Başkanı Tutuklandı!